Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγ. Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων αλλά και μεγάλου πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στην εορτή του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου.
Μετά την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο και εμπνευσμένος από το δίδαγμα και το παράδειγμα του Αγ. Νεκταρίου ομίλησε ....περί της προσευχής, η οποία είναι και πρέπει να είναι, το κατ’ εξοχήν έργο κάθε ενσυνείδητου Χριστιανού.
Αμέσως μετά την απόλυση ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία, ανά τας οδούς της Ενορίας.
Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υποδέχθηκε νωρίς το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και μετέβησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, όπου ο άγιος Πτολεμαΐδος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και πολλούς Κληρικούς της Χαλκίδος.
Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος και ανέλυσε το ήθος του Αγ. Νεκταρίου αλλά και την κατά Χριστόν αντιμετώπιση των δυσκολιών, με τις οποίες ήλθε αντιμέτωπος ο Άγιος, κατά την επίγεια ζωή του, τονίζοντας πως η αδυναμία των ανθρώπων να προσλάβουν και να μετέχουν στο καλό, τους ωθεί στην ακρότητα της απόρριψης του καλού.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του και τις ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Εμμανουήλ, για την τιμητική παρουσία του και ευχήθηκε σε όλους τους φέροντες το όνομα του Αγίου.
Αμέσως μετά την διανομή του αντιδώρου όλοι πέρασαν στο Πνευματικό Κέντρο και απόλαυσαν την αβραμιαία και αρχοντική φιλοξενία που ο Εφημέριος του Ι. ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας και οι συνεργάτιδες και συνεργάτες του, είχαν με χαρά προετοιμάσει.