Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πρώτος Μεϊμαράκης, δεύτερος Μητσοτάκης σε νέα δημοσκόπηση για τη ΝΔ

Πρώτος Μεϊμαράκης, δεύτερος Μητσοτάκης σε νέα δημοσκόπηση για τη ΝΔΕν όψει των εσωκομματικών εκλογών


Προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δίνει νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση, αναφορικά με τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη προέδρου. Δεύτερος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης.Συγκεκριμένα, ....στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε τις εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ, εσείς ποιον από τους τέσσερις θα ψηφίζατε για Πρόεδρο;» οι ερωτηθέντες απαντούν: Μεϊμαράκης 36%, Μητσοτάκης 24%, Τζιτζικώστας 19% και Γεωργιάδης 17%. Το 4% απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στο ερώτημα «ποιος κατά την άποψη σας έχει καταθέσει μέχρι τώρα την καλύτερη πρόταση για την ΝΔ;» όπου προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης (31%), ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης (24%) και ισοψηφούν στην τρίτη θέση οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης (17%).
Οι πολίτες φαίνεται εξάλλου να μην ανησυχούν για την ενότητα του κόμματος, αφού η συντριπτική πλειοψηφία (83%) απαντά «κανένας ή δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» στο ερώτημα «ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους Προέδρους της ΝΔ θα μπορούσε να διασπάσει την ενότητα της ΝΔ;»

Στο ερώτημα αν θα πάνε να ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου το 87% απαντά «ναι/μάλλον ναι» και το 13% «όχι/μάλλον όχι».

Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα έγινε το χρονικό διάστημα 8-9 Δεκεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.