Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΣΚΙΝΑ – ΚΥΜΗ 2 - 1

 Ο «νόμος» του ποδοσφαίρου….

Τα Κόσκινα ήταν ο νικητής του αγώνα με την Κύμη σε έναν αγώνα που τα είχε όλα… Τρία γκολ, δυο κόκκινες κάρτες, χαμένο πέναλτι αλλά και πληθώρα χαμένων ευκαιριών από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Η διαιτησία εξαιρετική, ο κ. Κασομούλης και οι βοηθοί του έδωσαν ρεσιτάλ, δεν έχασαν καμιά φάση αλλά και πειθαρχικά τα πήγαν περίφημα.
Από το ματς αυτό είχαμε τα Κόσκινα χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά να παίζουν για την ιστορία τους και την Κύμη να «καίγεται» για βαθμούς. Έτσι το....
ματς ξεκίνησε με την Κύμη να έχει την κατοχή και να πιέζει τα Κόσκινα. Στην πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν τα καρέ της Κύμης, ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Νικόλαο Δημολιάνη.
 Ήταν στο 10΄λεπτό όταν κέρδισε κατά κράτος την άμυνα της Κύμης και με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-0. 
Μετά την αρχική ψυχρολουσία η Κύμη κατάφερε να ισορροπήσει και να λάβει και πάλι τα ινία του αγώνα. Στο 20΄λεπτό ο Χριστόφορος Τσακλάνος κερδίζει πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Ταξιάρχη Δημολιάνη ο οποίος και δέχτηκε κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καράπας, ο Πανταζής όμως απόκρουσε το πέναλτι και κράτησε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες μιας και συνάντησαν σε εξαιρετική ημέρα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 
Έτσι ο «νόμος» του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, η Κύμη έχανε ευκαιρίες τα Κόσκινα έκαναν το 2-0. Στο 44΄ο Κοκκάλας βγήκε στην πλάτη της άμυνα και με διαγώνιο σουτ έκανε δυο τα τέρματα των Κοσκίνων και έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.  

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμα πιο «άγρια» ποδοσφαιρική ομορφιά, η Κύμη είχε την κατοχή που άγγιζε το 70% και έκανε επιθέσεις κατά κύματα. Οι γηπεδούχοι αμύνονταν σθεναρά με «βράχο» στην μεσαία γραμμή τον Θωμά που κατάστρεφε κάθε επίθεση της Κύμης. Μετά από υπερπροσπάθεια και από πολλές χαμένες ευκαιρίες  στο 70΄ η Κύμη έκανε το 2-1. 
Ο Δημήτρης Τσακλάνος με σέντρα από δεξιά, βρίσκει τον Πόγκα ο οποίος με πλάγιο βολ πλανέ μειώνει το σκορ. Εκεί που όλα δείχνουν ότι η Κύμης θα πετύχαινε και δεύτερο γκολ ο αμυντικό της, ο Χρήστου, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73΄, σε μαρκάρισμα του Βασίλη Δημολιάνη και έτσι έχασε  το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στα επόμενα 20 λεπτά το παιχνίδι έγινε ανορθόδοξο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πάνω κάτω και η Κύμη να μην μπορεί να ισοφαρίσει το σκορ και να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει βαθμολογικά το Ληλλάντιο.

ΚΟΣΚΙΝΑ: (Τσεκούρας Αντ.) Πανταζής, Πηρουνάκης, Δημολιάνης Ι, Δημολιάνης Τ, Δημολιάνης Ν, Βυργιώτης, Κοκκάλας (60΄Ogntanoy) , Θωμάς, Δημολιάνης Β (92΄Σαπουνάκης), Βλάχος (90΄Νόνας), Μπουραντάς

ΚΥΜΗ: (Παππάς Δημ.) Τριανταφύλλου, Κουτσαυλής, Πούρης, Τσιλικόχρυσος (46΄Γεωργίου), Τρίκκας, Χρήστου, Τσακλάνος Δ, Τσακλάνος Χ (85΄Μακρύγιαννης), Πόγκας, Αποστολίδης, Καράπας (70΄Ρέτσας)