Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συνάδελφοι εργαζόμενοι- εργαζόμενες,
Με αφορμή τις διαδικασίες διεξαγωγής συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Εύβοιας, που εξελίσσονται αυτές τις μέρες κρυφά και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τοποθετούνται με ευθύνη απέναντι στην ανάγκη το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί βάζοντας στο επίκεντρο της διεκδίκησης την ικανοποίηση των εργατικών- λαϊκών αναγκών.
Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, συνεδριάζουν και αποφασίζουν για...

48ωρη απεργία, ώστε να εμποδίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, όπως και όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, το Εργατικό Κέντρο της περιοχής μας είχε τις πόρτες κλειδωμένες στους εργαζόμενους. Μειώθηκαν τα μεροκάματα, έγιναν απολύσεις, χτυπήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς οργιάζει και η ανεργία καλπάζει. Πέντε χρόνια τώρα η πόρτα του Εργατικού Κέντρου ήταν κλειδαμπαρωμένη. Είχαν κλείσει τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των συμβασιούχων έξω από την πόρτα.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την απερχόμενη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Αυτοί που κράτησαν το Εργατικό Κέντρο σε λήθαργο, κοιτώντας από τους καναπέδες τους την εργατική τάξη να παλεύει για να εμποδίσει την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών, εμφανίστηκαν ξαφνικά λίγο πριν τις απόκριες φορώντας τη μάσκα του εκπροσώπου των εργαζομένων! Αφού άφησαν τη θητεία της Διοίκησης να λήξει, χωρίς να γίνουν εκλογές το 2014, όρισαν προσωρινή Διοίκηση και άρχισαν να κάνουν εκλογές σε σωματεία χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς μητρώο μελών και εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
Η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τώρα με νόθες διαδικασίες- εξπρές αποδεικνύει ότι ο στόχος τους δεν είναι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, η οργάνωση του αγώνα για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικηθούν τα σύγχρονα δικαιώματα. Σκοπός τους είναι το Εργατικό Κέντρο να είναι ένα δευτεροβάθμιο όργανο- σφραγίδα, να ξεκοκαλίζει η πλειοψηφία του διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης, ένας μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων για τη διαμόρφωση των συσχετισμών στη ΓΣΕΕ για να συνεχίσει η πλειοψηφία της στη γραμμή του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, στήριγμα στην αντεργατική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων.  
Εμείς θέλουμε τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα να είναι μαζικά, ταξικά προσανατολισμένα, ανοιχτά για τους εργαζόμενους και όχι να βάζουν λουκέτο αμέσως μετά την εκλογή των Διοικήσεων. Να είναι κύτταρα διεκδίκησης, αγώνα και ταξικής πάλης. Οι εργαζόμενοι να συνδικαλίζονται στα Σωματεία τους και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να μπαίνουν σε δράση.
Συνάδελφοι. Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που ήταν τα μάτια και τα αυτιά των αφεντικών και των μεγαλοεργοδοτών στην περιοχή μας και να στηρίξετε τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος που σταθερά ενημερώνουν και συμβάλλουν στην κινητοποίηση εργαζομένων και Σωματείων, που προσπαθούν να αναπτυχθεί η εργατική ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων σε κλάδους και χώρους δουλειάς.