Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Απαίτηση των εργαζομένων, της Μαρινόπουλος ΑΕ στις αποθήκες, τα γραφεία και τα καταστήματα, είναι η αγωνιστική απάντηση στην εταιρεία, αν δεν καταβληθεί η μισθοδοσία και την Παρασκευή 8/4/2016.
 Σαν Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, απαιτούμε να συγκληθεί άμεσα
 διοίκηση από  την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου στις 7/4/2016 με θέμα:
“επαναλαμβανόμενες κυλιόμενες στάσεις εργασίας από...

τις 8πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, αν η εταιρεία δεν καταβάλει τη μισθοδοσία μας, μέχρι την Παρασκευή”.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Όλο αυτό το διάστημα είμαστε αντιμέτωποι με το φόβο αν θα είμαστε οι επόμενοι που θα απολυθούν, αν το κατάστημα μας είναι το επόμενο που θα κλείσει, αν θα μας μεταφέρουν σε κατάστημα, μακριά από το τόπο κατοικία μας εκδικητικά, για να μας εξαναγκάσουν σε παραίτηση.
  Η εταιρεία έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια της σύμβασης που έχουμε, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να βάφουν και να καθαρίζουν τα μαγαζιά κ.α.
 Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί, για άλλο ένα μήνα η καθυστέρηση στους μισθούς μας.
 Την ίδια στιγμή η εταιρεία ανακοίνωσε τη δανειοδότησή της από τις τράπεζες, την οριστική συμφωνία της με τον Σκλαβενίτη για τα 33 υπερμάρκετ και το σχέδιο ανάπτυξης για τα καταστήματα Μαρινόπουλος και express, στο οποίο δεν περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι καταστημάτων και εργαζομένων.
 Η ΔΑΣ έγκαιρα είχε ενημερώσει, για τον χαρακτήρα των εξελίξεων στην εταιρεία, δήλωνε σε όλους τους τόνους πως οι ανάγκες της εταιρείας με τις ανάγκες των εργαζομένων,είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Κάνει ότι περνάει από το χέρι της να οργανώσει και να δυναμώσει την πάλη των εργαζομένων.
  Όλο αυτό το διάστημα, η πλειοψηφία του επιχειρησιακού  σωματείου έβαλε πλάτη στην επίθεση της εργοδοσίας που εκφράστηκε με κόψιμο επιδομάτων, κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις, μειώσεις μισθών, «οικειοθελείς αποχωρήσεις»,το προεδρείο φέρει τεράστιες ευθύνες για την μη οργάνωση των εργαζομένων, ούτε καν της ενημέρωσης. Γνώριζαν, με πρακτικά που το αποδεικνύουν, για το σχεδιασμό της εταιρείας, τα κλεισίματα και τις απολύσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα λειτούργησαν πυροσβεστικά στις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις είχαν οι εργαζόμενοι.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
Επιβάλλεται οργάνωση, με μαζικές διαδικασίες και αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.