Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του σωματείου μας, μετά από παρέμβαση στο ΕΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/5 στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, με σκοπό να ληφθεί απόφαση εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά τις μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή. Το ίδιο να ισχύσει και για την Κυριακή 8/5 όπου θα πραγματοποιηθούν οι Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές συγκεντρώσεις, εκφράζοντας και την αντίθεση των σωματείων....

των εργαζομένων στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, καθώς η συγκεκριμένη ημέρα είναι 1 από τις Κυριακές που μεγαλέμποροι-  πολυεθνικές- κυβέρνηση είχαν καθορίσει να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.
Ύστερα από τη συνάντηση ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας αποφάσισε τα μαγαζιά να είναι κλειστά την Κυριακή 8 Μάη. Ανάλογη απόφαση πήρε και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας.
Καλούμε τους εμποροϋπάλληλους και υπαλλήλους γραφείων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετέχουν στην απεργία το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μάη.
Να νεκρώσουν τα πάντα! Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά! Κανένα μαγαζί και γραφείο ανοιχτό!
Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η μεγάλη δύναμη που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού, ο κοινός αγώνας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών, φτωχών αγροτών και επιστημόνων, ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Αυτός ο αγώνας καθυστέρησε την ψήφιση των μέτρων από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση φέρνει αιφνιδιαστικά, σαν τον κλέφτη τα νομοσχέδια άρον- άρον, νομίζοντας ότι θα μας πιάσει στον ύπνο. Είναι βαθιά γελασμένη. Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα 6/5 έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.
Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η δουλειά χωρίς δικαιώματα!

Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Βαδίζουμε μπροστά με βάση το κοινό μας συμφέρον για ζωή με δικαιώματα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Βάζουμε στην άκρη τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας!
Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!
Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Το Σάββατο 7 Μάη στην Αθήνα (αναχώρηση λεωφορείων 3.00 μ.μ. στο Βούρκο)
Την Κυριακή 8 Μάη στη Χαλκίδα- 10.30 στην Παραλία (Στρογγυλό)