Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Με αφορμή την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχει κυρίως τυπικό χαρακτήρα, εφόσον απουσιάζουν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Περιοχής……
Συνεκτιμώντας και το συγκεκριμένο κλίμα, που διαμορφώνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και των επιτροπών του… δίνοντας την εντύπωση πως κάνουμε « αγγαρεία » και ….. « άντε να τελειώνουμε »
Επισημαίνουμε πως με την συγκεκριμένη πορεία η Περιφερειακή Διοίκηση...

απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα λαϊκά προβλήματα και τις ανάγκες.
Ο Καλλικράτης την τοποθέτησε απέναντι από τον λαό, εφόσον προσδιόριζε τον ρόλο της στην προέκταση της κυβερνητικής εξουσίας, με επιδίωξη να την στηρίζει και να την βοηθά στις αντιλαϊκές επιλογές της.
Αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα την υποχρηματοδότηση. Υιοθετείτε την λογική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας. Συμβάλλετε στην προώθηση της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αναγκών. Στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Στέκεστε ως « πόντιοι Πιλάτοι » στην πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού και στην φτώχεια του που μεγαλώνει. Στην ανεργία. Στην απαράδεκτη κατάσταση των νοσοκομείων και των Κ.Υ. Στην εξαθλίωση των συνταξιούχων.
Βλέπε την παραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή μας να προσαρμόζεται στα συμφέροντα των λίγων και κάνετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε αυταπάτες στον λαό πως – τάχα – έρχονται καλύτερες ημέρες με τα σωτήρια, δήθεν, προγράμματα της Ε.Ε.
Η κατάσταση δυσκολεύει και τα χειρότερα φαίνονται πως έρχονται…..
Παρά τις διαφορετικές πολιτικές προτιμήσεις σας. Τις διαφορετικές σημαίες που σηκώνετε….. Αποδέχεστε την σημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού.
Σας λέμε ξεκάθαρα πως θεωρούμε την στάση σας πολιτικά απαράδεκτη σαν επιζήμια για τον λαό και ζητάμε άμεσα σε ειδική, έκτακτη, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθούν :
Τα προβλήματα και οι ανάγκες του λαού. Τα άμεσα μέτρα που χρειάζονται για την ανακούφιση του, σε μια πορεία που θα μπορεί να ατενίσει το μέλλον του με αισιοδοξία, χωρίς εκμετάλλευση και συνεχείς πιέσεις.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ