Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2016

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης επεσήμανε:
“Σήμερα, με την έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Ανώτατη και Ανώτερη εκπαίδευση, κλείνει ένας κοπιώδης κύκλος για όλους τους μαθητές, που  ολοκλήρωσαν  φέτος τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που έδωσαν το δικό τους αγώνα, με θέληση, όνειρα και προσδοκίες, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία μας.
Είναι κοινά αποδεκτό, ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό στη ζωή των μαθητών, όχι όμως και μοναδικό! Είναι η αρχή μιας προσπάθειας, που....

ακόμα κι αν δεν αποδώσει, αποτελεί πολύτιμη εμπειρία και έναυσμα για ακόμη περισσότερες προσπάθειες. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων, επιτυχόντες και μη, στη  σημερινή κοινωνία της δια βίου μάθησης, θα πρέπει να αναπτύξουν παράλληλα με τις γνώσεις, την προσωπικότητά τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να μπορούν να ανταπεξέρχονται στο μέλλον, σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα. 
Σε όλες και όλους τους επιτυχόντες εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και ευχόμαστε δημιουργική σπουδαστική πορεία και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.
Για όσους δεν είχαν την τύχη της εισαγωγής, ας κάνουν την επόμενη προσπάθειά τους, έχοντας πάντα στο μυαλό ότι η ζωή επιφυλάσσει πολλές δοκιμασίες, αλλά και πολλές ευκαιρίες.
Και τέλος, για όσους επιλέξουν να αξιοποιήσουν άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους, ευχόμαστε καλή δύναμη και επισημαίνουμε ότι η ολοκλήρωση του ανθρώπου επιτυγχάνεται μέσα από την καλλιέργεια της προσωπικότητάς του, την αξιοπρέπεια και τη δουλειά του.”