Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ

 – ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΕΓΕΡΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟ ΑΔΑΜ
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 το πρωί, τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο η εορτή του Αγίου μάρτυρος Νεοφύτου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος, όπου φυλάσσεται παλαιά Εικόνα του Αγίου Νεοφύτου, αφιέρωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ (1841-1852) προς τον Ναό της γενέτειράς του Φύλλα.
Στην ιερά πανήγυρη προεξήρχε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου ...
Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ενώ συμμετείχαν και ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, Σακελ. Αναστάσιος Αναστασίου – Εφημέριος Φύλλων και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ τό ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης – Εφημέριος στη γείτονα Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μάρτυρος Νεοφύτου όπως στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ, ο οποίος ανέπτυξε εθνική δράση στα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821, ως επίσκοπος τότε Καρυστίας.
Πριν την Απόλυση ετελέσθη και Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου, η προτομή του οποίου ευρίσκεται στην αυλή του Ιερού Ναού.