Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΙΤΣΩΝΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας

Το περιστατικό με το θάνατο του βρέφους στη Ριτσώνα επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό. Το τραγικό αυτό συμβάν δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Οι πρόσφυγες έχουν πρόσβαση σε μεταφραστή και πρώτες βοήθειες τις καθημερινές μέχρι τις 4 το απόγευμα και μάλιστα η πρόσβαση τους είναι ελλιπής. Τις υπόλοιπες μέρες και ώρες στηρίζονται στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του νοσοκομείου που έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις ελλείψεις στον κλάδο της ....

υγείας και το πρόβλημα της μετάφρασης. Η κατάσταση αυτή είναι φυσικό επακόλουθο της παράδοσης από την κυβέρνηση κάθε ευθύνη υποδοχής, περίθαλψης, φροντίδας, φιλοξενίας και διάσωσης στις ΜΚΟ. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν  ΕΕ και ΝΑΤΟ, έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα όχι μόνο με την εμπλοκή τους στον πόλεμο στη Συρία αλλά και με τις εγκληματικές πολιτικές τους στο μεταναστευτικό- προσφυγικό. Τα φανταχτερά σόου πριν δύο μήνες στον καταυλισμό με αφορμή την τοποθέτηση κοντέινερ, έπειτα από 9 μήνες διαμονής των προσφύγων σε σκηνές, παρόντων των κυρίων Βίτσα και Μουζάλα, είναι πρόκληση μπροστά στο δράμα των προσφύγων.
Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ καλεί τους όλους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να σταματήσει  τώρα ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα. Να μεταφερθούν όλοι με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν. Στο διάστημα της παραμονής τους, με ευθύνη του κράτους, να παρέχεται ανθρώπινη στέγαση, οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή, εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ που εγκλωβίζουν τους μετανάστες, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ματοκυλίζουν και ξεκληρίζουν τους λαούς.