Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Πανεκαπδευτική κινητοποίηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας υπογραμμίστηκε από όλους/ες τους/τις προέδρους η ανάγκη ενημέρωσης και οργάνωσης του κλάδου απέναντι στα μέτρα που απεργάζονται για την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο σε αγαστή συνεργασία Υπουργείο, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ και ιδιωτικοί σχολάρχες. Οι πρόεδροι στην συντριπτική τους πλειοψηφία έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στην ΟΛΜΕ για την τρομερή ολιγωρία που ...
έχει δείξει σε θέματα που απασχολούν και ανησυχούν τον κλάδο και την κάλεσαν να αρθεί στο ύψος των δύσκολων συγκυριών. Με επίμονο τρόπο και παρά την απροθυμία της πλειοψηφίας του ΔΣ μπήκαν από διάφορες ΕΛΜΕ ζητήματα όπως πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις με αναπληρωτές για μαζικούς διορισμούς, απεργιακό βήμα, συνδικαλιστική κάλυψη για όσους/ες δεν υλοποιήσουν τη θεματική εβδομάδα κ.ά.
Έτσι με βάση τις ψηφισμένες αποφάσεις της ΓΣ των προέδρων (βλ. συν.) το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας σας καλεί να συμμετάσχετε στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ. απαιτώντας μόνιμους διορισμούς αλλά και για τοπικά ζητήματα όπως είναι:
1. η πρόταση που πρέπει να κάνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας  για τον καθορισμό τομέων και ειδικοτήτων στα νέα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια.
2. την καθυστέρηση που έχει επιδείξει η Διεύθυνση για την γεωγραφική ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού των γυμνασίων της Χαλκίδας 
3. διάφορες φήμες που κυκλοφορούν για συγχώνευση σχολικών μονάδων 
Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων αναπληρωτών που επιθυμούν να παραβρεθούν στην κινητοποίηση του Υπουργείου Παιδείας το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 2 δίωρες στάσεις εργασίας 12-2 και 2-4 μ.μ. 
Συνάδελφοι/ισσες αυτή τη στιγμή επιχειρείται μια πολύ καλά σχεδιασμένη και ύπουλη επίθεση με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, η οποία προσπαθεί να άρει εκπαιδευτικές κατακτήσεις πολλών δεκαετιών. Γι' αυτό είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να αναπτυχθεί ένα μαζικο πανεκπαιδευτικό κίνημα που θα αναχαιτίσει την μεγαλύτερη ανατροπή των εκπαιδευτικών κατακτήσεων δεκαετιών που επιχειρείταικαι να υπερασπίσει τη δημόσια και δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών. Να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν!
                  Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ 
Η πρόεδρος                                 Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                   Άρης Σκούρας