Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων 630 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τελεσθείσα στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Χαλκίδος Θεία Λειτουργία.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, ακόμη, ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης, Προϊστάμενος....
του Ι. Ναού, ο Σταυροφ. Αντώνιος Αντωνίου και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος, ο οποίος, με αφορμή το Ι. Ευαγγέλιο, αναφέρθηκε στον Κύριο Ιησού, ως το Φώς του κόσμου, τον Οποίο καλούμαστε να κρατήσουμε οι χριστιανοί.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αοιδίμου Βασιλικής Λυμπερίου, θυγατρός της Προέδρου του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυρθτού Σταυρού κ. Καίτης Λυμπερίου-Βαλούση, καθώς και στην επιμνημόσυνη Δέηση, η οποία ετελέσθη με πρωτοβουλία του ενταύθα Συλλόγου Κυπρίων Χαλκίδος, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδελφών Κυπρίων, οι οποίοι βίαια τερμάτισαν την επίγεια ζωή τους, κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως, συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, με τα μέλη των βυζαντινών χορών τους.