Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πας μαζί τους για μαλλί;…..Θα βγεις κουρεμένος!

Απάντηση της ΕΣΑΚ – ΔΕ Νοσοκομείου Χαλκίδας, στην ανακοίνωση (;) της, όχι τόσο καινούργιας, παράταξης «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Θα περίμενε κανείς από τους εκπροσώπους της εν λόγω παράταξης, στην πρώτη τους ανακοίνωση να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις θέσεις τους, την άποψή τους για τις εξελίξεις στον κλάδο, έστω να μας πουν τι προτείνουν για τα εκρηκτικά προβλήματα του νοσοκομείου. Όμως όχι…. Προτίμησαν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο χυδαίο χτύπημα της ΕΣΑΚ – ΔΕ. 

Η ΕΣΑΚ – ΔΕ, στη διακήρυξή της, τεκμηριωμένα και....
εμπεριστατωμένα, εξηγεί τις θέσεις της και αντιπαρατίθεται με την πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της διοίκησης και με τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Μάλιστα σε αυτή και μόνο τη βάση ζητά ανοιχτά και παστρικά την ψήφο των συναδέλφων. Είμαστε δε παραπάνω από διατεθειμένοι να δεχτούμε οποιαδήποτε κριτική και άποψη και να τη συζητήσουμε με οποιονδήποτε συνάδελφο. 

Όμως, δίχως να εξηγούν επί της ουσίας τους λόγους τους, οι εκπρόσωποι αυτής της παράταξης ενοχλήθηκαν δεόντως από τη δημοσίευση και τη διακίνηση της διακήρυξής μας. Περιμένοντας μια πιο σοβαρή απάντηση στην επόμενη Γ.Σ., επιτρέψτε μας να θέσουμε ορισμένα ζητήματα επί του θέματος:

Γιατί δεν απαντούν σε φλέγοντα ζητήματα που μας αφορούν και που θίγονται συγκεκριμένα στην διακήρυξη; Π.χ. είναι υπέρ ή κατά της αξιολόγησης, ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε; Να απαντήσουμε εμείς γι’ αυτούς. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ. Γιατί αν ήταν κατά θα το έλεγαν στην ανακοίνωσή τους και δε θα απέφευγαν να πάρουν θέση. Να απαντήσουν, λειτουργεί ή όχι η αξιολόγηση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, σε βάρος της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας; Τη στηρίζουν ή όχι εκτός από την κυβέρνηση και μια σειρά άλλα κόμματα; 
Είναι υπέρ ή κατά της εμπορευματοποίησης στην υγεία; ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ, γιατί θριαμβολογούσαν μαζί με τη Διοίκηση για τις ιδιωτικές συμβάσεις Security και καθαριότητας, λες και άλλαξε κάτι σε αυτό το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που θίγει άμεσα το δημόσιο χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας.
Είναι ή όχι ικανοποιημένοι με τις προσλήψεις επικουρικού  και έκτακτου προσωπικού που έγιναν φέτος; ΕΙΝΑΙ, γιατί αναγνωρίζουν τις «δυσκολίες» της κυβέρνησης και της διοίκησης, αναγνωρίζουν ότι πρέπει ο λαός να κάνει θυσίες στο όνομα της κρίσης. Αν δεν ήταν θα ζητούσαν διορισμούς μονίμων και πλήρους απασχόλησης. Αντί αυτού επιλέγουν να επιτίθενται σε αυτούς που μάχονται για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη.
Ήταν ή όχι οι κλακαδόροι των Υπουργών στους οποίους έστρωσαν κόκκινο χαλί όταν ήρθαν επίσκεψη; Από ότι φαίνεται δεν έχουν διάθεση να φέρουν τους κυβερνώντες αντιμέτωπους με το χάλι που έχει δημιουργήσει η πολιτική τους προφανώς γιατί συμφωνούν με αυτήν. Είναι ή όχι το δεκανίκι της Διοίκησης την οποία σπεύδουν να υπερασπιστούν σε κάθε ευκαιρία; Άλλωστε και επειδή γνωριζόμαστε, σχεδόν όλοι όσοι συνυπογράφουν στο συγκεκριμένο κείμενο είναι γνωστοί για την εχθρική στάση τους στο παρελθόν σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αντίστασης και αγώνα των εργαζόμενων του νοσοκομείου. Γι’ αυτό χαίρουν και της εύνοιας της διορισμένης από την κυβέρνηση Διοίκησης.
Επιπλέον, επιχείρησαν με συκοφαντίες και ψεύδη να θίξουν την υπόληψη της ΕΣΑΚ – ΔΕ. Αν έχουν κάτι να πουν για τη στάση των εκλεγμένων μας στα Δ.Σ. ας ανέτρεχαν στα πρακτικά των συνεδριάσεων πριν βρουν το θράσος να αμφισβητήσουν με αυτόν τον άθλιο τρόπο τη στάση μας. Αν διαφωνούν ας βγουν να το πουν και να μην κρύβονται πίσω από πυροτεχνήματα και φθηνές προβοκάτσιες.

Όσο αφορά δε τα περί σύμπλευσης με τη ΔΗΣΚΙ…. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη, αφού κάποιοι από αυτούς συνυπήρχαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο και είναι μεταξύ τους, διαχρονικά, συγκοινωνούντα δοχεία. 

Τέλος, το θέμα με το «κομματικό συμφέρον», το επαναλαμβάνουν σα χαλασμένη κασέτα γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Έχουν κάνει οι συγκεκριμένοι ποτέ κριτική στην κυβέρνηση; Ή στη Διοίκηση; Έχουν αναλάβει με καταμερισμό από την κυβέρνηση και σε άμεση σύνδεση με τη διοίκηση, τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι συμπάθειες φαίνονται κι ας μην τις διακηρύττει κανείς…. 

Υπάρχει τελικά κάτι από αυτά που τους καταλογίζουμε στη διακήρυξή μας το οποίο δεν ισχύει; Υπάρχει κάτι για το οποίο έχουν κάποια σοβαρή απάντηση; 

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την σύντομη αλλά περιεκτική δράση της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Αυτή είναι μια μικρή γεύση του πως θα μας εκπροσωπήσουν αν εκλεγούν.


   ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΑΚ – ΔΕ,
ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ