Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Καλησπέρα, κύριε Μορίδη

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε όλα με τον κ. Φοίβο Μορίδη αλλά ας μας επιτρέψει να του γράψουμε την άποψή μας και  να του επισημάνουμε κάποια πράγματα.
Κύριε Μορίδη, ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ είναι ποδοσφαιρική ομάδα με μεγάλη ιστορία. Οι φίλοι της ομάδας έχουν απογοητευθεί από γλυκανάλατες διοικήσεις και από διοικήσεις οι οποίες άλλα είχαν στο μυαλό τους. Διατέθηκαν πολλά χρήματα για την ομάδα αλλά αυτά πήγαν στις τσέπες κάποιων και χωρίς αυτοί να πετύχουν τον στόχο της ομάδας. Τον δικό τους, τον πέτυχαν.
Καλά τα σχέδιά σας και χαρήκαμε που είπατε την αλήθεια. Τρίτος στην σειρά ήταν ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ...
σε αυτό το σχέδιο επένδυσης που έχετε για την Εύβοια.
Κύριε Μορίδη, συγχωρείστε μας αλλά δεν εξυπηρετεί τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ αυτό το σχέδιο. Ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ δεν μπορεί να συνυπάρξει με πολιτικούς όλων των βαθμίδων και φυσικά δεν μπορεί να περιμένει ούτε 5 ούτε 10 χρόνια για να πάρει τη θέση που του αξίζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Ακούσαμε πολλά στην συνέντευξή σας και ειλικρινά αισθανθήκαμε έκπληξη. Δεν αμφισβητούμε τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τα προσόντα κανενός. Δεν είναι όμως δυνατόν να ακούμε πως κανείς δεν θα έβαζε ούτε ένα ευρώ αλλά θα διοικούσε τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ.
Όσα ονόματα αναφέρατε, κανέναν δεν γνωρίζει το πώς μπορεί να διοικηθεί  μια ομάδα. Καμία εμπειρία δεν είχε κανένας από αυτά τα πρόσωπα.
Κύριε Μορίδη, ειλικρινά δεν πιστεύουμε πως εσείς μιλούσατε με τα καλύτερα για ανθρώπους που γνωρίσατε τώρα. Θα επενδύατε λοιπόν σε πρόσωπα χωρίς προηγούμενη διοικητική εμπειρία; Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα και λεπτομέρειες γιατί δεν έχει νόημα.
Κύριε Μορίδη, ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ θέλει ένα Δ.Σ. με εννέα μέλη, τα οποία να ξέρουν από διοίκηση και κάποια από αυτά να ξέρουν το ποδόσφαιρο.
Θα γράψουμε και κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν σας. Εν ενεργεία ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να έχουν θέση σε Διοικητικά Συμβούλια ομάδων.
Κύριε Μορίδη, ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ δεν μπορεί να λειτουργήσει με επιτροπές και επιτροπάτα. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές και μπορούν να εφαρμοστούν σε σχέδια για τον πολιτισμό, για οργανισμούς κλπ. Στο ποδόσφαιρο ένα κι ένα κάνουν δύο.
Πρόεδρος ο οποίος θα βάλει χρήματα και θα ξέρει από διοίκηση.
Μέλη Δ.Σ. παράγοντες οι οποίοι θα συνδράμουν οικονομικά και θα έχουν ποδοσφαιρικές γνώσεις.
Γενικός αρχηγός ο οποίος θα ξέρει καλά το ποδόσφαιρο και θα έχει εμπειρία από επαγγελματικές κατηγορίες.
Προπονητής ο οποίος δεν θα κοιτάζει πώς θα παίρνει τον μισθό του και δεν θα έχει καμία ανάμειξη στα διοικητικά της ομάδας.
Ποδοσφαιριστές αποφασισμένοι να ματώσουν την φανέλα του Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ και όχι να έχουν στο μυαλό τους πώς θα ματώσουν οικονομικά τους παράγοντες.
Κύριε Μορίδη, θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά αλλά ίσως κάποια στιγμή μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε δημόσια και να μιλήσουμε για όλα.