Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων και η έναρξη της Φιλανθρωπικής Δωροέκθεσης που διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος.
Νωρίς το απόγευμα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου ξεκίνησε η λειτουργία της Δωροέκθεσης. Τα παιδιά από τον παιδικό σταθμό «ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ» και τα παιδιά από το κέντρο ξένων γλωσσών «ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ», με την καθοδήγηση των δασκάλων τους τραγούδησαν εορταστικές μελωδίες και κάλαντα μεταδίδοντας το,,,
νόημα των Χριστουγέννων.
Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, παρουσία πλήθους κόσμου μετρώντας αντίστροφα έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και η απόδοση χριστουγεννιάτικων εκκλησιαστικών ύμνων από τους Ιερείς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου μας παιάνισε χριστουγεννιάτικους σκοπούς λαμπρύνοντας την εκδήλωση.
Ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, εφημέριος του Ιερού Ναού με μια ζεστή και σύντομη προσλαλιά, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την ευλογία που έδωσε, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση σε κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιεί η Ενορία. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, τους συνεργάτες του Ναού, τους ευγενικούς χορηγούς και όλους, όσοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Τα παιδιά των Κατηχητικών ερμήνευσαν θαυμάσια παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και χόρεψαν, δίνοντας γεύση ελληνικής χριστουγεννιάτικης παράδοσης, εναρμονισμένη πλήρως με το κλίμα των επικείμενων Αγίων ημερών. Μέλη από την Ορχήστρα της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «ΓΕΦΥΡΕΣ » πλαισίωσαν όμορφα τη χορωδία των παιδιών έτσι ώστε, μικροί και μεγάλοι, να απολαύσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη βραδιά.
Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, απηύθυνε λόγια αγάπης, ομιλώντας επίκαιρα συγχαίροντας και ευχαριστώντας όλους όσου συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση του καθιερωμένου κεράσματος προς όλους τους παρισταμένους και την ανταλλαγή ευχών, ενώ όσοι προσήλθαν και συμμετείχαν, αποκόμισαν πλούσια, επίκαιρα πνευματικά συναισθήματα.