Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την επιχείρηση δίωξης της Κούλας Βρανά, στελέχους του ΚΚΕ και Δημοτικής Συμβούλου Καρύστου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Καταγγέλλουμε στο λαό της Εύβοιας την αγωγή που έχει κάνει η κ. Αλεξία Ελένη Δαυίδ (κόρη του ιδρυτή της Coca Cola ΑΕ και μέτοχο πολλών εταιριών) στην Κούλα Βρανά, Δημοτική Σύμβουλο Καρύστου με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μάλιστα η κ. Δαυίδ, με την αιτιολογία της «συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση», ζητά από την Κούλα Βρανά, με την απειλή κράτησης ενός έτους, το ποσό των 100.000 ευρώ!
Η Κούλα Βρανά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες....

προσπάθησε να προσεγγίσει με βάρκα το Μεγάλο Νησί των Πεταλιών στον κόλπο του Μαρμαρίου όπου η κ. Δαυίδ διατηρεί ακίνητη περιουσία (πρώην βίλα Πικάσο). Τότε, της απαγορεύτηκε, από ιδιωτική φρουρά, η προσέγγιση στην ακτή και τον μόλο που υπάρχει στο σημείο. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε εκείνη την ώρα, τηλεφωνικά, στο Λιμεναρχείο Καρύστου (έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων) ενώ έγγραφη καταγγελία έγινε προς: τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Η κ. Δαυίδ, στην αγωγή της, ισχυρίζεται πως δε συνέβη τίποτε από τα παραπάνω.

Να σημειώσουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου έκανε ομόφωνα δεκτό ψήφισμα - διαμαρτυρία της Κούλας Βρανά για το γεγονός. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό στους κατοίκους του Μαρμαρίου είναι πάγια τακτική της φρουράς της κ. Δαυίδ να αποτρέπει την προσέγγιση στην ακτή στο Μεγάλο Νησί των Πεταλιών. Υπάρχουν περιστατικά ακόμη και με ψαράδες όπου τους απαγορεύτηκε ακόμη και να ψαρέψουν ανοιχτά της ακτής.
Σκοπός της δίωξης αυτής είναι η τρομοκράτηση των κατοίκων του Μαρμαρίου και της Καρύστου ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τον de facto αποκλεισμό του Μεγάλου Νησιού των Πεταλιών όπου ετοιμάζεται, όπως έγινε γνωστό από το κείμενο της αγωγής, συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Η κ. Δαυίδ και οι «εκλεκτοί» φιλοξενούμενοί της ενοχλούνται φαίνεται από την παρουσία απλού κόσμου που θέλει να κάνει μια βόλτα για να θαυμάσει το φυσικό τοπίο των Πεταλιών.
Δηλώνουμε, πως οι κομμουνιστές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες προσπάθειες. Βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε το λαό του Δήμου Καρύστου, συνολικά της Εύβοιας, να καταδικάσει τη δίωξη αυτή. Να μην υποκύψει στις απειλές. Να διεκδικήσει την απρόσκοπτη πρόσβαση στο Μεγάλο Νησί των Πεταλιών.

Όσο για την κοινωνική ευαισθησία και τις φιλανθρωπίες της κ. Δαυίδ, που στην αγωγή της αναφέρει πως το ποσό των 100.000 ευρώ θα το δωρίσει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ας τα πει αυτά στους εκατοντάδες απολυμένους από το εργοστάσιο της coca cola στη Θεσσαλονίκη, που έκλεισε για να μεταφέρει αλλού την παραγωγή κυνηγώντας τη μεγιστοποίηση του κέρδους της επιχείρησης.