Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ανοιχτή Επιστολή

Πες τα Χρυσόστομη.
Αλλά που ‘σαι ….     Χρυσόστομη …     ΠΕΣ ΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ  !!!!

Βαρεθήκαμε να ενημερωνόμαστε για τις κοκορομαχίες μεταξύ συλλόγων και ομοσπονδιών. Ο διχασμός και οι καυγάδες για το «δαχτυλίδι» δεν θα αυξήσουν το τουριστικό προϊόν της Αιδηψού και των γύρω περιοχών ούτε θα εξυγιάνουν την στρεβλή πραγματικότητα που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας και «πιστά» διαιωνίζουμε !  Είμαστε από τις λίγες περιοχές στην χώρα που η νέα γενιά, πιστή στις παραδόσεις, κοιτάει να αλληλοχαντακωθεί  πριν ακόμα ξεκινήσει μια πρωτόγνωρη για την περιοχή, εξωστρεφή πορεία που η νέα τάξη πραγμάτων επέβαλε (πχ. Booking). Ακόμα και σε τέτοιες έτοιμες λύσεις, δεν λειτουργήσαμε συνεργικά αλλά ατομικά. ....
Σύλλογος και Ομοσπονδία παρέμειναν θεατές και κανένας δεν φρόντισε να ενημερώσει για τους «κινδύνους του διαδικτύου». Έτσι λοιπόν, για άλλη μια φορά είμαστε οι ουραγοί του Ελληνικού τουρισμού και διαδώσαμε ότι διαθέτουμε τα πιο φθηνά δωμάτια στον πλανήτη, οι τιμές των οποίων ξεκινάνε από 13€ !!!!!!!!
Ήθελα να ήξερα τι σκέφτηκε ο συνάδελφος ξενοδόχος όταν σήκωσε διαθεσιμότητα στη Booking με 13 ευρώ (-15% προμήθεια booking = 11€).
Φαντάστηκε ότι ο ενδιαφερόμενος τουρίστας θα τον πάρει στα σοβαρά;
Και έπειτα, τι σκατά τουρίστας θα ήταν αυτός και τι θα άφηνε στον τόπο; Τα δυό-τρια πράγματα που θα αγόραζε από το σούπερ μάρκετ για να τα μαγειρέψει στο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ματάκι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή την μπύρα που θα αγόραζε από το περίπτερο για να πετάξει το μπουκάλι και να βρωμίσει την παραλία που θα την κατανάλωνε; Ποιος σύλλογος και ποια ομοσπονδία τον έπιασε τον ξενοδόχο να του εξηγήσει με επιχειρήματα ότι έτσι κάνει κακό στον τόπο ;
Αλλά, …    ποιος σύλλογος και ποια ομοσπονδία ;  Ξέχασα, …     αυτοί μάχονται για τα δαχτυλίδια.
 Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ΟΜΟΝΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. (Ααα,  και παρεμπιπτόντως, …   Εξωστρέφεια, δεν είναι η Ναύπακτος ούτε τα χαχανίσματα με τις εκάστοτε ηγεσίες).
Οπότε κυρίες μου, σας παρακαλώ θερμά, κάντε λίγο πιο σοβαρή δουλειά. Προσπαθήστε :

1.       να κάνετε την Αιδηψό πιο εύκολα προσβάσιμη από τα αεροδρόμια Αθήνας και κυρίως Βόλου (απέχουμε μόλις 60 χλμ από αυτό). Συνεννοηθείτε με τους εμπλεκόμενους φορείς για κίνητρα ώστε να προσελκύσει το αεροδρόμιο αυτό charter πτήσεις.

2.       Φροντίστε για την ανάδειξη των λιγοστών μνημείων (έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί το παλιό υδροθεραπευτήριο η σπηλιά Σύλλα που έχει μετατραπεί σε αφοδευτήριο, οι γούρνες που τσακώνονται οι ξένοι ποιος θα τις καταλάβει κάθε πρωί και όσοι άλλοι χώροι σχετίζονται με τα διεθνούς φήμης ιαματικά μας νερά). Πρέπει να γίνουμε μια πόλη «SPA», και όχι να παραμείνουμε μια πόλη με μπανιέρες για την 3η ηλικία.

3.       Φροντίστε να διαφημιστεί σωστά η …  ΕΥΒΟΙΑ σε συνεργασία με την κεντρική και τη νότια. Είναι το «καράβι μας». Όλοι μαζί είμαστε πάνω σε αυτό !!!
Παραθέτω μια κορυφαία διαφήμιση, μια από τις εκατοντάδες έξυπνες διαφημίσεις της Κρήτης με πολύ νόημα. Τέτοιες κινήσεις θα θέλαμε από ενωμένες ομοσπονδίες και συλλόγους της Εύβοιας κυρία Βογιατζή !
https://www.youtube.com/watch?v=RuMUm8ADazg

Με εκτίμηση ,
 Γιάννης Παπακωνσταντίνου
Aeolus Apartments & Studios
Ηρακλέους 68  - Λ. Αιδηψού
Wind         693 75.01.166
Cosmote 697 33.45.156