Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος Μεσσαπίων, χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, πλαισιούμενος και από άλλους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.
            Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής κ. Κυριάκος Στάντζος με μαθητές του, ενώ, πριν την Απόλυση του....
Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Φώτιο Πάσχο, ο οποίος με πιστότητα και αγάπη εργάζεται στην Τοπική μας Εκκλησία.
            Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Σπυρίδωνος, της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού – Ιεροκήρυκος, του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη - Εφημέριου της Ενορίας και του Διακ. Νικολάου Προμηκυρίου, ενώπιον πλήθους εκκλησιάσματος, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.
            Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ενώ, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλε θαυμάσια ο Ιεροψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Ιωάννης Δέδες, διαβάστηκε η Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κτήτορα του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνα Πάνου και την οικογένειά του για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως.