Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.  Οι καιροί παραμένουν δύσκολοι για όλους και γι΄αυτό θα πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία μας και πάνω απ΄ όλα ψυχραιμία. Χθες είχαμε κι ένα δυσάρεστο αφού πρώην πρόεδρος του ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ ο Βασίλης Λούκας επέλεξε να βάλει τέλος στην ζωή του σε ηλικία 58 ετών. Βρέθηκε νεκρός στο γήπεδο του Βατώντα και δίπλα του η καραμπίνα με την οποία έβαλε τέλος στην ζωή του. Τα συλλυπητήριά μας ...
στην οικογένειά του και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

- Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού. Τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης μαζί με τους δασκάλους τους παρουσίασαν αποσπάσματα από ταινίες του παλιού, καλού Ελληνικού κινηματογράφου και πραγματικά ήταν υπέροχα και καταχειροκροτήθηκαν. Εδώ και 10 χρόνια παρακολουθούμε όλες τις αποχαιρετιστήριες αυτές γιορτές, αφού σ΄ αυτό το σχολείο πηγαίνουν και οι κόρες μας. Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από τότε που πήγε στην 1η τάξη η Στυλιανή η οποία τώρα θα πάει στην Β΄ Λυκείου. Χθες αποχαιρέτησε αυτό το σχολείο η Κερασία μας, η οποία θα πάει στην Α΄ Γυμνασίου, ενώ συνεχίζει η Μαρία μας η οποία θα πάει στην Ε΄ Δημοτικού. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού τον κ. Γιάννη Αρνή, έναν υπέροχο άνθρωπο, τον υποδιευθυντή κύριο Γρηγόρη Ζιόγκο και όλους τους δασκάλους οι οποίοι πραγματικά μεγαλώνουν με αγάπη τα παιδιά που πηγαίνουν σ΄ αυτό το σχολείο. Να ευχηθούμε στα παιδιά που αποχαιρέτησαν χθες το δημοτικό και θα πάνε στο Γυμνάσιο, να είναι καλά και να έχουν καλή πρόοδο.

- Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν, αλλά υπάρχει πολύ ζουμί ακόμη, αφού κάποιοι που δεν εκλέχθηκαν, πιστεύουν πως κάποιο λάθος έγινε και δεν μετρήθηκαν σωστά οι σταυροί προτίμησης και προχώρησαν σε ενστάσεις. Μετά σου λένε πως δεν είναι θέμα καρέκλας, αλλά διάθεσης για προσφορά!!! Παραμύθι δηλαδή. Η εξουσία είναι γλύκα και την ψάχνουν όλοι με πείσμα και μανία, έστω κι αν είναι η εξουσία ενός τοπικού συμβούλου και μάλιστα της αντιπολίτευσης. Το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε"  το ακούμε καθημερινά.

- Μας παρεξήγησαν κάποιοι αναγνώστες οι οποίοι ψήφισαν Παγώνη για δήμαρχο και οι οποίοι πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Βάκα και Παγώνη. Φίλες και φίλοι αναγνώστες εμάς δεν μας πέφτει λόγος, αρκεί να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Δεν ανήκουμε στους ουδέτερους. Πήραμε  θέση και φωνάξαμε δυνατά, πως ο Δήμος Χαλκιδέων θα πάει καλύτερα με δήμαρχο την Έλενα Βάκα και πως ο κύριος Παγώνης δεν τα κατάφερε και ιδιαίτερα δεν τα κατάφερε με τα θέματα της καθημερινότητας. Μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που επιδόθηκε στο άθλημα του ρουσφετιού, αλλά και της συκοφαντίας κατά της κυρίας Βάκα. Έβαλε μπροστά και πάνω απ΄ όλα το ΕΓΩ και μηδένισε αυτούς που τον βοήθησαν να γίνει δήμαρχος. Οι δημότες τον τιμώρησαν δίνοντάς του ΄μια ήτα με περίπου 63%!!!! Κανείς δεν περίμενε τέτοια διαφορά, αλλά η απόφαση και η ψήφος των δημοτών ήταν αυτή που άξιζε στον κύριο Παγώνη, ο οποίος για 5 χρόνια εγκατέλειψε τον Δημότη και τα καθημερινά προβλήματα της κάθε γειτονιάς. για να συνεργαστείς με κάποιον που συκοφάντησες θα πρέπει να βρεις την δύναμη να του ζητήσεις συγνώμη. Ο κ. Παγώνης δεν το έκανε και μπορεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του να προσπάθησαν να μειώσουν την κυρία Βάκα, αλλά η νέα δήμαρχος δεν ήταν μόνη της. Οι δημότες οι οποίοι έδιναν την στήριξή τους στο πρόσωπό της, ΑΠΑΙΤΟΥΝ την δημόσια συγνώμη του κυρίου Παγώνη και των συνεργατών του.