Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Στην Αίθουσα Τελετών της Ι. Μητροπόλεως, η οποία προς το παρόν φιλοξενείται στην οικία του Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των φετινών συνάξεων της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, όπου παρευρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Τους συμμετέχοντες καλοσώρισε, με εισαγωγική ομιλία, ο υπεύθυνος της Σχολής Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος και Υπεύθυνος του Ιδιαιτέρου Γραφείου ....
του Σεβασμιωτάτου και αμέσως μετά ο Νευρολόγος κ. Μιχαήλ Σπιλίρης ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα: «Κατάθλιψη, τί οδηγεί σ’ αυτήν και τί μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπισή της».

Η εξαιρετική ομιλία του εκλεκτού προσκεκλημένου είχε την εξής διάρθρωση, Ορισμοί – Στατιστικά στοιχεία- Μορφές Καταθλιπτικών συνδρόμων, Αιτιοπαθογένεια –Διαφορική Διάγνωση Συναισθηματικών Διαταραχών, Νευροβιολογικά Μοντέλα, Κλασικές και Εναλλακτικές Μέθοδοι Πρόληψης & Αντιμετώπισης, Γιατί δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε μια ψυχιατρικοποίηση της κανονικής ζωής, Δυναμικά μέσα στα οποία γεννιέται η κατάθλιψη, Θλίψη «ευλογημένο» συναίσθημα, Πώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας οδηγεί στην κατάθλιψη, Θυματοποίηση – Αυτονομημένο Καθήκον- Αυτονομημένη Ευχαρίστηση, Η έννοια του «Σταυρού» στη σημερινή εποχή, Ναρκισσισμός – «Ηδονή της Οδύνης», Θεολογική προσέγγιση – τεκμηριωμένες αναφορές από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, Πρόληψη και «Θεραπεία» μέσα στην Εκκλησία.

Το περιεχόμενο ενθουσίασε όσους συμμετείχαν, ενώ επακολούθησαν ερωτήσεις και γόνιμος διάλογος, την δε Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Σμπιλίρη για όσα σημαντικά εμπιστεύθηκε στους χριστιανούς γονείς της Πόλεώς μας.

Επόμενη σύναξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, με ομιλήτρια την κ. Ευαγγελία Παλαιού-Εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 22ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, η οποία θα αναπτύξει το θέμα « Όρια και πειθαρχία. Πώς θα επιβληθούμε στα παιδιά μας δείχνοντάς τους την αγάπη μας».