Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Μην χαλάτε τα όνειρά τους....

 - Τα παιδιά κάνουν όνειρα και δεν πρέπει να τους τα χαλάμε ακόμη κι όταν μεγαλώνουν. Τα παιδιά πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και είναι λάθος οι μεγάλοι να τους κοροϊδεύουμε επειδή απλά θέλουν να ζούνε το όνειρο, τον μύθο ή όπως αλλιώς το χαρακτηρίζει κανείς. Ό Άγιος Βασίλης είναι μέσα μας και πρέπει τουλάχιστον αυτές τις Άγιες μέρες, να μπορούμε να τον βγάζουμε για τα παιδιά μας.... και για τα παιδιά όλου του κόσμου.

- Δεν είναι ο δικός μας Άγιος Βασίλης, μόνο αυτός που θα τρέξει να πάρει ακριβά δώρα στα παιδιά μας, αλλά αυτός που θα κάνει μια ζεστή αγκαλιά και στο παιδάκι του γείτονα και στο παιδάκι που δεν θα έχει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αυτό που θα έχουν τα πολλά παιδάκια. Αν γνωρίσουμε αυτόν τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά μας, τότε ίσως τα επόμενα χρόνια η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη και να μην υπάρχουν παιδιά που θα κάνουν Χριστούγεννα, βλέποντας στην τηλεόραση, αν υπάρχει ρεύμα στο σπίτι τους, άλλα παιδιά πλουσίων, να έχουν τα πάντα στο τραπέζι και ο δικός τους Άγιος Βασίλης να τους έχει πάει ακριβά δώρα. 

- Αυτά τα Χριστούγεννα, ας κάνουμε μια ευχή. Αυτοί που έχουν, ας μην ανταλλάξουν μια φορά ακριβά δώρα μεταξύ τους κι ας πάνε μικρά δώρα στα παιδιά τα οποία δεν έχουν ΙΧ Άγιο Βασίλη.

- Οι άνθρωποι που μας διοικούν, μπορούσαν αν ήθελαν, αφού έχουν όλα τα στοιχεία των φτωχών και άπορων, να φροντίσουν ώστε όλα τα παιδιά να περάσουν καλύτερα αυτά τα Χριστούγεννα.