Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου

 Η δημοτική αρχή παραπέμπει στις "καλένδες" τα αιτήματα των φορέων για συγκεκριμένες δράσεις ενάντια στην περαιτέρω επέκταση των αιολικών πάρκων
Άλλη μια φορά παραπέμφθηκαν στις «καλένδες» τα αιτήματα των φορέων για συγκεκριμένες δράσεις ενάντια στην περαιτέρω επέκταση των αιολικών πάρκων

Τρίτη, 6 Απρίλη 2021

Ο Δημήτρης Παρασκευάς, Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε, ξανά προς ψήφιση, τα συγκεκριμένα αιτήματα στα οποία απαιτούν οι φορείς τη στήριξη του Δήμου.
Με ευθύνη του Προέδρου, τα αιτήματα άλλη μια φορά παραπέμφθηκαν σε σύσκεψη των επικεφαλής, των Δημοτικών Παρατάξεων, με τη νομική σύμβουλο του Δήμου και εκπροσώπους φορέων, αντί να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, χωρίς... προηγούμενη συνεννόηση, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε συνάντηση για σήμερα Τρίτη.
Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κωλυσιεργία με διάφορα προσχήματα γιατί, όπως τόνισε ο Δ. Παρασκευάς, «ενώ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλει, από τη μια συνεδρίαση στην άλλη, τη λήψη απόφασης για το συντονισμό των νομικών ενεργειών και για τη συμμετοχή του Δήμου στις κινητοποιήσεις των φορέων για καμιά άλλη ανεμογεννήτρια, οι εταιρίες συνεχίζουν τις εργασίες εγκατάστασης».
Ενδεικτική της εσκεμμένης χρονοτριβής είναι και η αναβολή της σύσκεψης με τον Υπουργό Ενέργειας, καθώς και η παραφιλολογία που αναπτύσσεται από Κυβερνητικά στελέχη, τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους της Εύβοιας γύρω από τη διεξαγωγή της σύσκεψης.
Είναι ανάγκη να προχωρήσει δυναμικά, από το λαό της περιοχής μας, τους φορείς και τους συλλόγους του, η έμπρακτη αντίθεση στην περαιτέρω επέλαση των εταιριών αιολικής ενέργειας, με κάθε μορφής κινητοποίηση!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου
Ο δημοτικός σύμβουλος
Δημήτρης Παρασκευάς