Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Δημήτρης Θωμάς

Ηταν ανθρωπινο χρέος μας...
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και κατά πλειοψηφία, ο Δήμος έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του. 
Η απόφαση που πάρθηκε, (μειοψηφισε μεγάλο μέρος της συμπολιτευσης), ήταν να μην εγκριθεί η πληρωμή της αμοιβής του δικηγόρου και να εισηγηθεί στην οικονομική επιτροπή να πάρει πίσω την πρόσφατη  απόφασή της να ασκήσει έφεση ο Δήμος προκειμένου να ανατρέψει την πρωτόδικη δικαστικη απόφαση που επέβαλε να αποζημιωθούν απο τον Δήμο τα συγγενικα προσωπα του αδικοχαμενου.... αγοριού. 
Ενος ανηλίκου που έχασε τη ζωή του τον Αύγουστο του 2017 όταν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Αργυρου της ΔΕ Δυστιων έπεσε από ύψος δυο (2) περίπου μέτρων παρασυρομενο απο μεταλλική κατασκευη που το καταπλακωσε και η οποία χρησιμοποιήθηκε τοτε για την μεταφορά τραπεζοκαθισματων για τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Γι αυτό το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε τους πάντες και βέβαια πιο πολύ τους γονείς, τα αδελφάκια του, την γιαγιά και τα άλλα συγγενικά του πρόσωπα, το δικαστήριο έκρινε υπεύθυνο τον Δήμο γιατί παραχώρησε το σχολείο στον τοπικό συλλογο για την εκδήλωση με απόφαση του Αντιδημάρχου της ΔΕ Δυστιων  και Προέδρου της σχολικής Επιτροπής, δίχως να υπάρχει προστατευτικο κιγκλιδωμα στο  πρανές που υπάρχει στο προαύλιο του σχολείου, η ύπαρξη του οποίου θα απετρεπε κατα το δικαστήριο το ατύχημα.
Ανεξάρτητα πάντως από το ποιος έχει την ευθύνη για το τραγικό αυτό συμβάν, η θέση όλης της αντιπολίτευσης ήταν ότι η  αποζημίωση που επέβαλε πρωτοδικα το δικαστήριο πρέπει να αποδοθεί άμεσα στους συγγενείς του παιδιου, ως ελάχιστη ηθική παρηγοριά και ψυχική ανακουφιση γι αυτους. 
Την στάση μας αυτή την επέβαλε το ανθρώπινο της υπόθεσης...