Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΓΡΑΦΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2009
1. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΚΤΙΡΙΩΝ
2. ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών εργασιών της για τις Γενικές Απογραφές Οικοδομών – Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών των ετών 2010 – 2011 θα διενεργήσει τις προσεχείς ημέρες στο νομό μας και ειδικότερα στη Χαλκίδα , στη Ν. Λάμψακο και στο Αλιβέρι , σε επιλεγμένα δειγματοληπτικά απογραφικά τμήματα , δοκιμαστική απογραφή, ως ακολούθως :
· Δοκιμαστική απογραφή Οικοδομών – Κτιρίων από 2 μέχρι 17 Μαρτίου 2009 , με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων τη 2α Μαρτίου 2009.
· Δοκιμαστική απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών από 18 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου 2009 , με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων τη 17η Μαρτίου 2009.
Σκοπός της δοκιμαστικής αυτής απογραφής είναι :
· Να μελετηθεί το οργανωτικό σχήμα των γενικών απογραφών , η πληρότητα των σχεδιασθέντων ερωτηματολογίων και η σαφήνεια των σχετικών οδηγιών.
· Να μελετηθεί η δυνατότητα συλλογής , επεξεργασίας και παρουσίασης των στοιχείων βάσει των νέων τεχνολογιών.
· Να δοκιμασθούν οι μέθοδοι και τα πρότυπα που θα ισχύσουν στις γενικές απογραφές, και φυσικά
· Να καταγραφούν διάφορα οικονομοτεχνικά και λοιπά λειτουργικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην προπαρασκευή , οργάνωση ,εκτέλεση των γενικών απογραφών και εν γένει στην καλή λειτουργία του όλου συστήματος.
Μέθοδοι διενέργειας
Η συγκέντρωση των στοιχείων θα γίνει με ειδικά ερωτηματολόγια από απογραφείς , οι οποίοι , στο ως άνω διάστημα, θα περιέλθουν από τα οικοδομικά τετράγωνα των απογραφικών τμημάτων , στα οποία έχουν ορισθεί , προκειμένου να συγκεντρώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες , που θα χρησιμεύσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων και επιλογών για τις επερχόμενες Γενικές Απογραφές Οικοδομών – Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών των ετών 2010 – 2011.
Απογραφικά τμήματα :
Τα απογραφικά τμήματα στα οποία θα διενεργηθεί η δοκιμαστική απογραφή είναι :
· Απογραφικό Τμήμα Χαλκίδος :
Περικλείεται από τις οδούς Αρεθούσης – Πήλικα – Ωρίωνος και Χατζοπούλου.
· Απογραφικό Τμήμα Ν. Λαμψάκου : Περιλαμβάνει τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από την εκκλησία του Αγ. Τρύφωνα και εκείνα που επεκτείνονται νοτιοδυτικά προς την παραλία ( περιοχή των Ουζερί ).
· Απογραφικό Τμήμα Αλιβερίου : Περιλαμβάνει τα οικοδομικά τετράγωνα εκατέρωθεν της οδού Ταμυνέων , στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και των δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων.
Η Γ.Γ. ΕΣΥΕ εκτιμώντας την σπουδαιότητα των στοιχείων που θα προκύψουν, ζητά την κατανόηση από όλους τους κατοίκους και από τα νοικοκυριά των περιοχών δοκιμαστικής απογραφής και τη διευκόλυνση του έργου των απογραφέων.

Ο Επόπτης Απογραφής Ν. Ευβοίας
Αντώνης Παλαιολόγος