Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Βουλή

Έναρξη λειτουργίας
του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής
σε πιλοτική φάση.
Από σήμερα το απόγευμα, 3 Μαρτίου 2009, με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας θα εκπέμπει καθημερινά, μέσω του διαδικτύου και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλής.
Η πρώτη φάση ραδιοφωνικής μετάδοσης μέσω του διαδικτύου θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο, οπότε και θα λειτουργήσει αναλογικά.
Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των χώρων που θα συστεγάζονται υπό ενιαία διοίκηση ο τηλεοπτικός και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλής, ενώ θα έχει εγκατασταθεί το σύστημα πομπών και κεραιών στην Πάρνηθα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταδόσεις συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής καθώς και μουσικό πρόγραμμα.
Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πράξη η προγραμματική ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ενώ η Βουλή των Ελλήνων θα είναι πλέον ένα από τα λίγα Κοινοβούλια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διαθέτει και ραδιοφωνικό σταθμό.
Στόχος είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλής να λειτουργήσει τελικά κατά το πρότυπο του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και να εξελιχθεί σε ένα αξιόπιστο θεματικό μέσο, με άξονα την κοινοβουλευτική δραστηριότητα και έμφαση στην ιστορία, τις τέχνες και τον πολιτισμό της χώρας μας.