Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ

Kατάργηση των ωρομίσθιων
προτείνει το ΠAΣOK
Nα καταργηθεί ο θεσμός των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και να γίνει επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ στην υλικοτεχνική υποδομή προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση του ΠAΣOK για την αναβάθμιση των ολοήμερων σχολείων.
Tο ΠAΣOK τοποθετεί το ολοήμερο σχολείο στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του για την Παιδεία, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της εκπαίδευσης προς την κορυφή.«Στόχος είναι μια δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους. Tο ενιαίο ολοήμερο σχολείο είναι η καρδιά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και η βάση του ολοκληρωμένου σχεδίου που προτείνει το ΠAΣOK για τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας», τόνισε η υπεύθυνη του κόμματος για θέματα Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση διαλόγου που έγινε για το θέμα την περασμένη Tρίτη.
Δέσμευση
H κ. Διαμαντοπούλου
επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος για ανασύσταση του ολοήμερου σχολείου, ώστε να αποτελέσει σταδιακά τον βασικό τύπο σχολείου σε όλες τις βαθμίδες, με ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, ανανέωση του προγράμματος σπουδών και ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων με πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.
Στόχος είναι τα ολοήμερα σχολεία να εξυπηρετήσουν τους παιδαγωγικούς στόχους για τους οποίους ιδρύθηκαν και να σταματήσουν να λειτουργούν ως «παιδοφυλακτήρια», απαλλάσσοντας απλώς τους εργαζόμενους γονείς από το πρόβλημα της επίβλεψης των παιδιών τους...