Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΜΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετανάστη, Μετανάστρια,
Αναγκάστηκες να εγκαταλείψεις την πατρίδα σου αναζητώντας την ευκαιρία να ζήσεις καλύτερα εσύ και η οικογένεια σου. Βρίσκεσαι στη χώρα μας αντιμέτωπος με όλα τα προβλήματα των Ελλήνων εργατών και άλλα περισσότερα που αντιμετωπίζεις επειδή είσαι μετανάστης. Αναγκάζεσαι να γίνεσαι θύμα των διάφορων κυκλωμάτων που σε εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν και πληρώνεις ακριβά την προσπάθεια για να έχεις τα χαρτιά που χρειάζεσαι.
Οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις των χωρών που είναι υποταγμένες στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας γεννούν τους πολέμους, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο να γίνονται μετανάστες.
O καπιταλισμός για να διατηρήσει και να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη του, χρειάζεται τους μετανάστες. Χρειάζεται εργάτες που να πληρώνονται λίγο, να δουλεύουν σκληρά και πολλές ώρες, να μην έχουν δικαιώματα και απαιτήσεις και πάνω απ΄ όλα να είναι τρομοκρατημένοι και να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Η Ε.Ε. σχεδιάζει και ψηφίζει μέτρα τα οποία δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη ζωή όλων των εργαζομένων, αλλά πολύ περισσότερο των μεταναστών. Στο όνομα της κατάργησης της τρομοκρατίας, στο όνομα της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας παίρνονται αυστηρά και σκληρά μέτρα που κάνουν μαρτύριο τη ζωή των μεταναστών. Από τη μια θέλει τους μετανάστες γιατί κοστίζουν λιγότερο και από την άλλη θωρακίζει την εξουσία του κεφαλαίου. Θωρακίζει τα σύνορα με κατασταλτικούς μηχανισμούς τη Europol, Eurojust, Frontex. Αυστηροί έλεγχοι εισόδου - εξόδου, μεταφορά και παράνομη κράτηση ανθρώπων από τη CIA, παρακολούθηση - φακέλωμα προσωπικών δεδομένων, παρακολούθηση πολιτικής και κοινωνικής δράσης, ίδρυση Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας, ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μηχανισμών καταστολής και πολλά άλλα μέτρα που αποκλειστικό στόχο έχουν να χαρακτηρίζουν τρομοκράτες και επικίνδυνους όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Επίσης με τα παραπάνω μέτρα οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις αποκτούν αρμοδιότητες σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, που προηγουμένως αποτελούσαν αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Έτσι κάθε απεργία τη βαφτίζουν παράνομη και προσπαθούν να σταματήσουν κάθε φωνή αντίστασης στα συμφέροντά τους.
· Στο όνομα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, πετούν χιλιάδες μετανάστες κυριολεκτικά στη θάλασσα. Υποχρεώνουν δήθεν τον έμπορα λαθρομεταναστών να γυρίσει τους μετανάστες στη χώρα τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι θα τους πετάξει όπου μπορεί χωρίς κόστος και τιμωρία.
· Στο όνομα της ελευθερίας - ασφάλειας και δικαιοσύνης, δημιούργησαν μια Ε.Ε. φρούριο από τους μετανάστες, περιόρισαν τη χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ όποιος κάνει αίτηση σε μία χώρα δεν μπορεί να κάνει σε άλλη. Από τις 25.113 αιτήσεις πολιτικού ασύλου που κατέθεσαν το 2007 οι μετανάστες στην Ελλάδα μόνο οι 140 χορηγήθηκαν. Την ίδια χρονιά συνελήφθησαν στα σύνορα 112.000 μετανάστες. Όσοι δεν απελάθηκαν και χιλιάδες άλλοι που δεν κατέθεσαν αίτηση για μπλε κάρτα, βρίσκονται σε μια διαρκή κατάσταση παρανομίας, εκβιασμών και διωγμού.
· Για τη λεγόμενη παράνομη μετανάστευση τα μέτρα έγιναν πιο σκληρά, αφού προβλέπουν 18μηνη φυλάκιση μέχρι και 6χρονων παιδιών. Απέλαση και απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. για 5 χρόνια.
· Για τη νόμιμη μετανάστευση τα μέτρα δεν είναι καλύτερα. Ο μετανάστης για να εξασφαλίσει άδεια εργασίας θα πρέπει να διαθέτει συμβόλαιο εργασίας. Έτσι οι μετανάστες γίνονται εύκολα θύματα στους εργοδότες και πλούσια πελατεία για τα δουλεμπορικά γραφεία. Ακόμη και η λεγόμενη «μπλε κάρτα» που θα δίνεται σε επιστήμονες μετανάστες που έχουν συμβόλαιο εργασίας, έχει ισχύ μόνο 3 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης άλλα 2 και ορισμό ότι ο μισθός τους θα είναι χαμηλότερος από τους μισθούς των επιστημόνων της χώρας όπου θα εργάζονται.
Κοροϊδεύουν τους μετανάστες με το να καθορίζουν διάφορες μέρες για γι΄ αυτούς.
- Αφού με την πολιτική τους, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους διώχνουν τον κόσμο από τις χώρες τους, τους στέλνουν στην ξενιτιά, τους αφιερώνουν και μια μέρα.
- Αφού στέλνουν εκατομμύρια παιδιά και γυναίκες στο θάνατο, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση τους αφιερώνουν και μια μέρα.
- Δημιουργούν διάφορες ανθρωπιστικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, διοργανώνουν φιλανθρωπικούς εράνους για να κρύψουν τον απάνθρωπο πρόσωπο τους.
Μετανάστη, Μετανάστρια,
Τα μέτρα αυτά έχουν τη στήριξη των κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα αυτά συμφωνούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ψήφισαν και κάνουν ότι μπορούν για την υλοποίηση και την εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε.
Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΝ, στις περισσότερες ψηφοφορίες των παραπάνω οδηγιών ψήφισε λευκό. Στην πραγματικότητα όμως στηρίζει την πολιτική της Ε.Ε, ψήφισε την ελεύθερη διακίνηση εργατών και κεφαλαίου, τις ελαστικές μορφές εργασίας και το 65ωρο, που διευκολύνουν τους εργοδότες και τα δουλεμπορικά γραφεία να εκμεταλλεύονται τους μετανάστες. Το κόμμα του ΛΑΟΣ, στηρίζει την πολιτική της Ε.Ε., συμφωνεί με τη Ν.Δ., καλλιεργεί το ρατσισμό, την ξενοφοβία και κατηγορεί τους μετανάστες ότι ευθύνονται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι.
Τα διάφορα Φόρουμ κλπ τι λένε:
Οι μετανάστες να έχουν ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργάτες.
Δηλαδή Να γίνουν σαν τους Έλληνες εργάτες που τους θέλουν να δουλεύουν μέχρι τα εβδομήντα, με άθλια μεροκάματα, ατελείωτες ώρες απλήρωτες, να πληρώνουν ακριβά την παιδεία, την υγεία.
Τώρα στο όνομα της κρίσης, οι βιομήχανοι προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε μείωση των ημερών εργασίας. Δηλαδή επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους είτε είναι Έλληνες, είτε μετανάστες.
Εργαζόμενοι και άνεργοι μετανάστες,
Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας Ελλήνων και Μεταναστών κατά της αντιλαϊκής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Να διεκδικήσουν λύσεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες και καθημερινά αυξανόμενες ανάγκες και όχι με βάση τις ανάγκες της πλουτοκρατίας. Οι αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση και την εκμετάλλευση των ξένων εργατών είναι ίδιες μ΄ αυτές που δυσκολεύουν τη ζωή και των εργατών στην Ελλάδα. Ο εργάτης απ΄ όποια χώρα και αν προέρχεται, σε όποια χώρα κι αν εργάζεται, έχει συμφέρον να ενώνει τη δύναμή του με τα ντόπια ταξικά συνδικάτα.
Οι αγώνες που έχει δώσει το ΠΑΜΕ μαζί με τους μετανάστες στη Μανωλάδα, στη Lady Fashion, στις οικοδομές, στα μεγάλα έργα, στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες και γενικά σε μέρη που ζουν και εργάζονται μετανάστες, είχαν θετικά αποτελέσματα για τους μετανάστες, αλλά και για όλο το εργατικό κίνημα. Απέδειξαν ότι η συσπείρωση στα συνδικάτα και ο οργανωμένος αγώνας είναι η μόνη διέξοδος για να αντιμετωπίσουμε την αντιμεταναστευτική και αντεργατική πολιτική.
Οι Έλληνες και οι μετανάστες εργάτες για πολλά χρόνια μαζί στη δουλειά, στην γειτονιά ατσαλώθηκαν και απόκτησαν εμπειρίες. Από τους κοινούς αγώνες, μπορούν να καταλάβουν την ανάγκη ενότητας σε ταξική κατεύθυνση μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά. Ενισχύουμε το μέτωπο Ελλήνων και μεταναστών. Για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, η πλουτοκρατία, το μεγάλο κεφάλαιο.
Να διεκδικήσουμε:
· Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων που την παρεμποδίζουν.
· Κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
· Αύξηση μισθών και ημερομισθίων με βάση το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Ίσα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
· Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.
· Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην τρομοκρατία, τις συλλήψεις, τις απελάσεις.
· Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
· Για Δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς χαφιεδισμούς και φακελώματα.
· Για ουσιαστική προστασία της μητρότητας, με μέτρα πρόληψης του γυναικείου πληθυσμού. Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς διακρίσεις, διατήρηση της μητρικής γλώσσας, του πολιτισμού, ήθη και έθιμα. Μέτρα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τη μόρφωση των παιδιών τους.
· Λειτουργία χώρων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.
· Για το δικαίωμα μεταφοράς συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης των μεταναστών. Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ