Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΥΠΑΝ

Χρήσιμες οδηγίες
για τις διακοπές

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός, κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσαν την έκδοση δύο ενημερωτικών εντύπων με τίτλο "Χρήσιμες πληροφορίες για εσένα που ταξιδεύεις" και "Χαρείτε το καλοκαίρι σας με ασφάλεια. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για δραστηριότητες και παιχνίδια σε θάλασσα και πισίνα".
Το έντυπο υλικό έχει προγραμματιστεί
να διανέμεται από σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, σε ενώσεις καταναλωτών και στα διαμορφωμένα stand του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρώτο ενημερωτικό έντυπο "Χρήσιμες πληροφορίες για εσένα που ταξιδεύεις" αποτελεί ένα χρηστικό οδηγό για τα δικαιώματα του καταναλωτή όσον αφορά: τουριστικά πρακτορεία, αεροπορικές - οδικές μετακινήσεις, ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια - κυλικεία, ψυχαγωγία - διασκέδαση.
Το δεύτερο έντυπο "Χαρείτε το καλοκαίρι σας με ασφάλεια. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για δραστηριότητες και παιχνίδια σε θάλασσα και πισίνα" παρέχει χρήσιμες οδηγίες, κυρίως προς τους γονείς, για την προστασία των παιδιών και των νέων σε δραστηριότητες θαλάσσιας αναψυχής και συγκεκριμένα για την ασφάλειά τους σε: πισίνες, νεροτσουλήθρες, μηχανοκίνητα πλοιάρια, υποβρύχια κατάδυση, κανό - καγιάκ καικολύμβηση με αναπνευστήρα.