Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Οικονομική στήριξη
για τους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς
στη Βορειοκεντρική Εύβοια
ζητά η κυρία Περλεπέ».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά με Αναφορά της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να στηριχθούν οικονομικά οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς της Βορειοκεντρικής Εύβοιας που υπέστησαν τεράστια και πρωτόγνωρη καταστροφή στο προϊόν τους.
Μολονότι, κατά την περίοδο της αναπαραγωγής και ειδικότερα κατά την ανθοφορία τα ελαιόδεντρα βρίσκονταν σε πολύ καλή κατάσταση, κατά την καρπόδεση παρουσιάστηκε μια αρκετά μεγάλη απώλεια που επέφερε απογοήτευση στους παραγωγούς.
Στη συνέχεια, ακολούθησε και δεύτερη φάση του καταστροφικού αυτού φαινομένου.
Στο σύνολο σχεδόν των ελαιοδένδρων και αφού είχε πλέον διαμορφωθεί ο ελαιοκαρπός, παρουσιάστηκε καθολική πτώση του ελαιοκάρπου.
Αυτό το πρωτοφανές για το Νομό μας φαινόμενο, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους ελαιοπαραγωγούς, αφού βλέπουν μια παραγωγική χρονιά που άρχισε καλά να καταλήγει σε καταστροφή.
Η κυρία Περλεπέ καλεί τον Υπουργό να παρέμβει, ώστε οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να επισκεφθούν την περιοχή για να εκτιμήσουν άμεσα το μέγεθος της ζημιάς και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την καταστροφή που υπέστησαν, το συντομότερο δυνατό.