Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νεροποντή της 11ης- 12ης Σεπτέμβρη έπληξε τη περιοχή του Δήμου μας, όπως το Αφράτι, τα Φύλλα, κυρίως όμως τα ορμητικά νερά του Λήλα έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου και τον Κάμπο του Βασιλικού. Η αλληλεγγύη μας προς όλους τους πληγέντες είναι δεδομένη και η ομόφωνη απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Σεπτέμβρη είχε ως βασικό στόχο την επούλωση των πληγών το ταχύτερο δυνατών παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η αποκατάσταση του οδικού δικτυού, η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των παθόντων, είναι οι άμεσες προτεραιότητες.
Όμως τα τραγικά αποτελέσματα της νεροποντής και του Λήλα ποταμού προκλήθηκαν κυρίως από παρεμβάσεις ή παραλήψεις του ανθρώπινου παράγοντα, για τις οποίες επιβάλλεται να μιλήσουμε και θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Για το ανοσιούργημα στην εκβολή του Λήλα δεν πρέπει να μιλήσουμε κ. Δήμαρχε; Για τα έργα της όλης περιοχής δεν πρέπει να δούμε αν έγιναν μελέτες, εγώ βεβαίως πιστεύω ότι δεν έγιναν εκ του γεγονότος ότι όλα τα έργα της περιοχής καταστραφήκαν ολοσχερώς, δρόμοι παιδικές χαρές πεζοδρόμια κ.λ.π. Ελήφθη υπόψη η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και των έργων, διότι τα χρήματα που ξοδευτήκαν πήγαν κυριολεκτικά στη θάλασσα, όπως και οι περιουσίες των πληγέντων. Δεν πρέπει να δούμε τι παρεμβάσεις έπρεπε να γίνουν και από ποιους στο Λήλα, στα ρέματα, στα καμαράκια και δεν έγιναν.

Δεν πρέπει να δούμε τι έγινε και δεν προχώρησε η μελέτη της Νομαρχίας που συζητήθηκε το 2007 στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρουσιάσθηκε ως μεγάλο έργο, άμεσης προτεραιότητας, το οποίο όπως φαίνεται έχει μπει στις ελληνικές καλένδες.
Ο Λήλας από το 1960 και εντεύθεν που το δέλτα του οικοπεδοποιήθηκε και οικοδομηθηκε άναρχα με όλες τις αρχές να εθελοτυφλούν πλημμυρίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ταλαιπωρεί την περιοχή και θα συνεχίζει να ταλαιπωρεί δεν θα πρέπει να δούμε τι έχετε κάνει και εσείς επί Δημαρχίας σας.
Κύριε Δήμαρχε δυστυχώς δεν είναι ένα όνειρο το οποίο πρέπει να ξεχάσουμε, όπως λέτε στο δελτίο τύπου που εκδώσατε, είναι μία πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ταχυτέρων δυνατόν, διότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν προβλέπονται αλλά δυστυχώς μπορεί να επαναληφθούν.
Για μας υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν στους υπευθύνους.


Βασιλικό 17 Σεπτεμβρίου 2009
Κυριαζης ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Του Δήμου Ληλαντίων