Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση ΕΣΑΚΕ με Γερουλάνο
Αρχίζει κανονικά το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ

Μπορεί το θέμα της τηλεοπτικής «στέγης» να μην έχει ξεκαθαρίσει, το πρώτο τζάμπολ, όμως, του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ για τη σεζόν 2009-2010 θα γίνει κανονικά το Σάββατο, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που συνήλε την Πέμπτη.
Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ συναντήθηκε το πρωϊ με τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ. Μάλιστα, ο κ. Γερουλάνος δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσει να βοηθήσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
«Μετά τη συνάντηση του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, κ. Βασίλη Οικονομίδη με τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν υπόψη του νέου υπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό μπάσκετ και την κατανόηση που επέδειξε ο κ. Γερουλάνος για την επίλυσή τους, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.
» Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης να συνεδριάσει ξανά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επανεξετάσει το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».