Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Π.Α.Μ.Ε.

Για τη συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης


Είναι γνωστό ότι η λαϊκή οικογένεια πληρώνει πολύ ακριβά για την όποια μόρφωση των παιδιών της.
· Χιλιάδες παιδιά είναι στην κυριολεξία έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
· Λείπουν 5000 καθηγητές, 2000 δάσκαλοι, χιλιάδες οι χαμένες διδακτικές ώρες.
· Ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τελειώνει το Γυμνάσιο.
· Σχολεία σε «γρίπη» και σχολικές επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση.
Tόσο μέσω των προγραμματικών της δηλώσεων, όσο και μέσω της συνάντησης της Υπουργού Παιδείας με τα ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε απολύτως σαφές πως δεν θα μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλουτοκρατίας, από την πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, που κάνει την παιδεία ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα, ακόμα πιο ταξική.
Η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα δυναμώσει, εξ’ άλλου αυτό σηματοδοτεί και το «Δια Βίου Μάθηση» στον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας.
Κατά τη συνάντηση, η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε με σαφήνεια πως:
· Στηρίζει την πολιτική της αύξησης 20-30 λεπτών την ημέρα που δίνει συνέχεια στο πάγωμα των μισθών που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
· Στηρίζει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο από 5 έως 17 χρόνια, τη «μαύρη εργασία» στην ωρομισθία (ΠΔΣ-Ενισχυτική).
· Είναι υπέρμαχος της λεγόμενης αποκέντρωσης, της αξιολόγησης, του Εθνικού Απολυτηρίου, των ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας που κάνουν την παιδεία ακόμα πιο ταξική.
· Στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης και της νέας υπουργού του ΠΑΣΟΚ μπαίνει η μονιμότητα στην εργασία όπως άλλωστε επιτάσσει η πρόσφατη απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ.
· Θα διατηρηθεί το σκλαβοπάζαρο των ωρομισθίων, ιδιαίτερα σε ΠΔΣ-Ενισχυτική, ενώ μόνιμο προσωπικό προβλέπει μόνο στα βασικά μαθήματα. Είναι παραπλανητικός ο απόηχος που αφήνει να εννοηθεί η υπουργός ότι «η ωρομισθία θα καταργηθεί»! Με βάση δε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όπου το ολοήμερο σχολείο θα επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες, ως βασικός τύπος σχολείου, η ωρομισθία θα γενικευτεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα. Διαμαντοπούλου δήλωσε πως «έχω δανειστεί πάρα πολλές θέσεις της ΟΛΜΕ (ζώνες εκπαιδευτικής δραστηριότητας, αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, μεταλυκειακό έτος ειδίκευσης, διπλό σχολικό δίκτυο, κ.α.)», αποδεικνύοντας ότι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι αντιεκπαιδευτικές-αντιλαϊκές κυβερνήσεις είναι «νύχι-κρέας». Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, δήλωσε: «δε φαντάζομαι ότι θα περιμένατε να δανειστώ τις θέσεις του ΚΚΕ»!!!

Οι εκπαιδευτικοί, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να προετοιμαστούν για σκληρή αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Έρχεται θύελλα!!!
Ούτε μια ώρα χαμένη! Καμιά ανοχή-καμιά αναμονή!

Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ!
Το δρόμο έδειξαν τα ταξικά συνδικάτα
, τα σωματεία της Ζώνης, οι άνεργοι και οι εργάτες μετάλλου στον Πειραιά.
Ανασύνταξη-αναγέννηση του κινήματος τώρα!
Οργάνωση-λαϊκή συμμαχία-αντίσταση-λαϊκή αντεπίθεση!
Και δρόμος υπάρχει! Και ελπίδα υπάρχει!
Με τα ταξικά συνδικάτα, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οκτώβρης 2009