Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Διέλυσε με 5-0 την Εβερτον η Μπενφίκα

"Περίπατο" έκανε στο "Ντα Λουζ" η Μπενφίκα κόντρα στην Εβερτον, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Οι "αετοί" της Λισαβόνας διέλυσαν τους "τόφις" με 5-0 (οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 1η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, τρεις περισσότερους από ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και ΑΕΚ), πετυχαίνοντας τρία γκολ μέσα σε 5 λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όπου και κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Σαβιόλα έδωσε το προβάδισμα στη Μπενφίκα στο 14΄, ενώ ο Καρντόσο με δύο γκολ στο 47΄ και το 48΄ «έγραψε» το 3-0. Στο 52΄ ο Λουϊζάο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, για να "σφραγίσει" ο Σαβιόλα στο 83΄ τον θρίαμβο των Πορτογάλων, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του (5-0).
Διαιτητής: Νικολάι Ιβάνοφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Γκόσλινγκ, Σαχά
Οι συνθέσεις:
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζέσους): Ζούλιο Σέζαρ, Λουϊζάο, Αμορίμ, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο (77΄ Κοεντράο), Ραμίρες, Αϊμάρ (69΄ Μάρτινς), Ντι Μαρία, Νταβίντ Λουίς, Πεϊσότο, Σαβιόλα (84΄ Γουέλντον).
ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Χίμπερτ, Μπιλιαλετντίνοφ (61΄ Σαχά), Τζο, Ντιστέν, Κέιχιλ, Γκόσλινγκ, Αγεγκμπένι (71΄ Μπάξτερ), Φελαϊνι, Ρόντγουελ, Κόλεμαν
--9ος ΟΜΙΛΟΣ--

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπενφίκα 6

Εβερτον 6
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3
ΑΕΚ 3