Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζίκο: «Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο»

Η νίκη είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην σημερινή αναμέτρηση με τη Σταντάρ Λιέγης στο γήπεδο Καραϊσκάκη για το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Ζίκο θέλει να συνοδευθεί και από ωραίο θέαμα και αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Πάντα πριν από έναν μεγάλο αγώνα έχουμε θετική σκέψη για ένα καλό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή μπάλα, όπως κάναμε το Σάββατο», είπε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Κάθε ομάδα που είναι γηπεδούχος πρέπει να πιέσει πολύ. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, χωρίς όμως να δώσουμε χώρο για αντεπιθέσεις. Για μένα όλα τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι τελικοί και ιδιαίτερα τα εντός έδρας. Αν πάρεις τα τρία ματς στην έδρα σου, τότε έχεις 80% πιθανότητες να περάσεις.
Γι΄αυτό τον λόγο δίνω μεγάλη βαρύτητα στα εντός έδρας παιχνίδι κι αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες».
Για τα σχέδιά του γύρω από την ενδεκάδα ανέφερε: «Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σχεδόν η ίδια. Θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται ορισμένοι παίκτες και ποιοι μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν τραυματίες, ο Τοροσίδης είχε ίωση, ο Γκαλίτσιος αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις, οπότε θα δούμε ποιοι μπορούν να βοηθήσουν».
Σχολιάζοντας την επιθετικότητα της ομάδας του, σε συνδυασμό με τις απουσίες των Ντιόγκο, Ντάρμπισαϊρ, τόνισε: «Ο Μήτρογλου είναι καθαρόαιμος επιθετικός, αλλά και οι Γκαλέτι, Ζαϊρί είναι επιθετικοί. Εξαρτάται από το πώς θα διατάξουμε την ομάδα μας στο γήπεδο. Δεν κοιτάζω αν ένα ματς είναι για το πρωτάθλημα ή για την Ευρώπη. Θέλω η ομάδα μου να νικά και γι΄αυτό τη φτιάχνω σε κάθε ματς ξεχωριστά. Για να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη».
Ρωτήθηκε ακόμη για την αγωνιστική μεταμόρφωση που έχει επέλθει στον Ολυμπιακό κι αυτός είπε: «Πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μου, είναι πολύ μεγάλη. Η διακοπή στο πρωτάθλημα μας βοήθησε να βελτιωθούμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όπου είχαμε πρόβλημα. Άλλαξαν πολλά πράγματα στον τρόπο προπόνησης. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».
Τέλος, αναφερόμενος στην αυριανή αντίπαλο, ο Ζίκο δήλωσε: «Η Σταντάρ είναι πολύ καλή ομάδα, όπως την είδα στο ματς με την Άρσεναλ. Ήταν άτυχη, γιατί θα μπορούσε να είχε νικήσει. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ αυτό τον αντίπαλο».