Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

0-1 και 0-1= 0-2 στο «Βικελίδης»


Διπλό» το Σάββατο, «διπλό» και την Κυριακή
του Πανθρακικού επί του Αρη
Με ένα γκολ το Σάββατο και ένα την Κυριακή ο Πανθρακικός πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Το ματς που διακόπηκε λόγω της δυνατής βροχόπτωσης το Σάββατο συνεχίστηκε την Κυριακή και ο Αρης πίεσε με όλες του τις δυνάμεις για να.........
ανατρέψει το εις βάρος του 0-1, αλλά σε μία αντεπίθεση του Πανθρακικού ο Μπέλεκ κέρδισε πέναλτι από τον Κουλουχέρη και ο Ρομπέρ έγραψε το τελικό 2-0 για τους θρακιώτες.
Οι διαιτητές της αναμέτρησης αποφάσισαν πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν κατάλληλος για να συνεχιστεί το παιχνίδι και ο Αρης μπήκε στο ματς με δύο αλλαγές, ενισχύοντας την επιθετική γραμμή του. Οι «κίτρινοι» μπήκαν δυναμικά και έκλεισαν στα καρέ τους τους παίκτες του Πανθρακικού. Ουσιαστικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν υπήρχε. Φάσεις έγιναν, με καλύτερες δύο κεφαλιές, μία από τον Κόκε στο 52' και μία από τον Κουλουχέρη στο 68'. Ο Πανθρακικός από την πλευρά του περίμενε καλά οργανωμένος στην άμυνα και προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του Μπέλεκ στις αντεπιθέσεις. Ο Αρης έπαιξε με τέσσερις επιθετικούς (Κόκε, Κάμπορα, Λαμπριάκο και Τζόνσον), αλλά δεν είχε καλή ανάπτυξη. Στο 73' οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τόνι Κάλβο από τον Αργυρίου, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε «συνεχίζεται».
Στην αμέσως επόμενη αντεπίθεση ο Μπέλεκ βγήκε μόνος του στην περιοχή του Αρη και ο Κουλουχέρης τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρομπέρ και έκανε το 2-0 για τον Πανθρακικό στο 76'. Ο Αρης λειτουργούσε πια υπό την πίεση του χρόνου και δεν κατάφερε να απειλήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην εστία του Ρόκα. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και οι «κίτρινοι» έχασαν έδαφος στην κούρσα για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ.