Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Βροχή τα γκολ στο Ηράκλειο


Ο Εργοτέλης 4-3 τον Αστέρα στο ματς της χρονιάς, αλλά σε άδειες εξέδρες
Σε ένα ματς που δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου από άποψη θεάματος, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ, ο Εργοτέλης επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-3 του Αστέρα Τρίπολης, για την 21η πρώτη αγωνιστική!
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-1 στο 28', ισοφαρίστηκαν σε 3-3 στο 64' και κατάφεραν να πάρουν τελικά τη νίκη με δράστη την «χρυσή» αλλαγή του Νίκου Καραγεωργίου, Μπέτο στο 76ο λεπτό. Στο μεσοδιάστημα, οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν το ...........
προβάδισμα κι όλα αυτά εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και μπροστά σε άδειες εξέδρες.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση επτά λεπτών αγώνα, πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Φραγκουλάκη. Ο τελευταίος που ήταν και από τους καλύτερους της ομάδας του, ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, σε χέρι του Ρόκα έπειτα από σέντρα του Βερπακόφσκις. Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν οι φιλοξενούμενοι τι συνέβη, ο Εργοτέλης πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αυτήν την φορά με τον Μπούντιμιρ ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά την έξοχη κίνηση και πάσα Τσεσνάουσκις. Και πριν καλά καλά κοπάσουν τα πανηγύρια των κρητικών, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με τον Λαζαρίδη να μειώνει σε 2-1 κι όλα αυτά με τη συμπλήρωση 16 λεπτών!
Καρέρα εναντίον όλων!
Ωστόσο το σκορ του πρώτο μέρους ήταν το 3-1, καθώς ο Εργοτέλης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, πετυχαίνοντας ένα ακόμα τέρμα με τον Χίμπλινγκερ! Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι κλείδωναν με αυτό το γκολ την υπόθεση νίκη, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Καρέρα, κατάφεραν όχι απλά να ξαναμπούν στο ματς, αλλά να ισοφαρίσουν! Κάπου εκεί ο Νίκος Καραγεωργίου προσπάθησε να παίξει το δικό του χαρτί από τον πάγκο και αρχικά πέρασε στο παιχνίδι τον Λεάλ και στη συνέχεια τον Μπέτο, με τη συμπλήρωση 75 λεπτών αγώνα. Ο τελευταίος μάλιστα έμελλε να είναι και η «χρυσή» αλλαγή για τον έλληνα τεχνικό, καθώς μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το 4-3!
Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Ρόκας, Γελαδάρης, Μπούντιμιρ, Ουντότζι, Καρντόσο, Φραγκουλάκης, Τσεσνάουσκις
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο (74' Μπέτο), Φραγκουλάκης, Βερπακόφσκις (66' Λεάλ Γκονζάλες), Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ (90+3 Κορδονούρης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Μαρσελάο (73' Ρίος Ιντερ), Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Ρόκας (58' Έντερ), Φυτανίδης, Καρντόσο, Βίλτσες, Ουντότζι, Καρέρα, Τσέζαρεκ (74' Μπαρτολίνι).