Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έκτός με κάκωση στο γόνατο
Και ο Γκαλίτσιος χάνει τη μάχη του ΟΣΦΠ στα Πηγάδια
Νοκ άουτ από τον αγώνα της Κυριακής (19.00) απέναντι στην Ξάνθη τέθηκε ο αμυντικός του Ολυμπιακού Γιάννης Γκαλίτσιος. Ο λαρισαίος άσος αποχώρησε από την προπόνηση του Σαββάτου με κάκωση στο δεξί γόνατο, γεγονός που ανάγκασε τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να τον αποκλείσει από την αποστολή της ομάδας. Έτσι, ο Ολυμπιακός πάει στα Πηγάδια με μοναδικό στόχο τη νίκη, έχοντας ωστόσο επτά παίκτες εκτός μάχης.
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (18:30) στο Ρέντη. Προς το τέλος του.........
προγράμματος, ο Γκαλίτσιος αποχώρησε εξαιτίας κάκωσης στο δεξί του γόνατο. Γεγονός που ανάγκασε τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να τον αποκλείσει από την αποστολή.
Επτά οι απουσίες
Η απουσία του Γκαλίτσιου δεν είναι η μοναδική για τον 41χρονο τεχνικό, καθώς για διάφορους λόγους δεν μπορεί να υπολογίζει σε έξι ακόμα παίκτες. Ο λόγος για τους Ντουντού, Ζαϊρί, Γκαλέτι, Λεονάρντο, Μαρέσκα και Μέλμπεργκ.

Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει μόνο τη νίκη με την Ξάνθη, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις λιγοστές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, ελπίζοντας παράλληλα σε βαθμολογικές απώλειες του Παναθηναϊκού. 
Ο Μπάντοβιτς, που έχει ζητήσει τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, τόνισε στους παίκτες του πως θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή απέναντι στους ακρίτες, καθώς η βαθμολογική τους θέση τους αναγκάζει να τα δώσουν όλα στο Καραϊσκάκη για την εξασφάλιση βαθμού ή ακόμα και βαθμών.
Δύο τα ερωτηματικά για 11άδα
Έχει αποφασίσει πάντως να παρατάξει με επιθετικούς προσανατολισμούς τον Ολυμπιακό. Σε σύστημα 4-4-2, ο Νικοπολίδης θα υπερασπιστεί την «ερυθρόλευκη» εστία, στα δεξιά θα αγωνιστεί ο Τοροσίδης, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Ζεβλάκοφ και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Στολτίδης θα είναι ένα από τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Λεντέσμα να τοποθετηθεί δίπλα στον Ιέρο. Ο Λούα Λούα θα είναι στο δεξί φτερό, στο αριστερό Ντάτολο ή Οσκαρ και το δίδυμο της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου.
Η 18άδα
Η αποστολή του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ντομί, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντάτολο, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.

Στο μέτωπο των τραυματιών, ο Μέλμπεργκ έκανε θεραπεία, ενώ ο Ντουντού συνέχισε το  πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί. Ο Λεονάρντο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Ζαϊρί έκανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.