Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στην αντεπίθεση για το Βατοπαίδι

Δεν υπαγορεύει η επικαιρότητα
τις κινήσεις του Κ.Καραμανλή,
 απαντά ο Πρ.Παυλόπουλος

Δεν θα επιβάλλει η επικαιρότητα το πότε θα μιλήσει ο Κ.Καραμανλής δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στις αυξανόμενες οχλήσεις που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός από το εσωτερικό της ΝΔ να τοποθετηθεί για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, μετά και τις εξελίξεις που αφορούν το στενό συνεργάτη του Γ.Αγγέλου.
Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο Πρ.Παυλόπουλος τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του πρώην πρωθυπουργού και πως δεν πρόκειται να μιλήσει εξ .......
αιτίας της επικαιρότητας, αλλά όταν εκείνος πιστεύει πως πρέπει να το πράξει.
Σε ερώτηση εάν κληθεί στην Προανακριτική για να καταθέσει, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι αν φθάσουν να καλέσουν τον πρώην πρωθυπουργό σε Προανακριτική για υποθέσεις που είτε δεν ευσταθούν, είτε έχουν παραγραφεί θα λάβουν και την απάντηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η επιμονή του κ. Καραμανλή να παραμένει σιωπηλός αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τον εκνευρισμό στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, πολλά μέλη της οποίας καλούν πλέον σχεδόν ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό να τοποθετηθεί δημοσίως.
Η μόνιμη επωδός είναι ότι «οφείλει να βγει και να μιλήσει» και επιβάλλεται να «σπάσει τη σιωπή του», ενώ κυρίαρχη είναι η εκτίμηση πως οι προσπάθειες του Αντ.Σαμαρά για ανάκαμψη της ΝΔ δεν θα ευοδωθούν όσο υφίσταται το αρνητικό κλίμα για τον κ. Καραμανλή
Σύμφωνα, δε, με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η ΝΔ αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επικαλούμενη την έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση απέρριψε τέσσερα πορίσματα σχετικά με την εκτίμηση των εκτάσεων που αντηλλάγησαν, από τα οποία προκύπτει πως δεν υπήρξε ζημία του Δημοσίου.