Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
ΝΕΟΪΔΡΥΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ: «Αθλητικές υποδομές με πράξεις κοντά στη νέα γενιά»

Εμείς οι πολίτες & παράγοντες αθλητικών και ναυταθλητικών σωματείων, που μας συνδέει ένα κοινό γνώρισμα, η αγάπη για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τόπο μας, στηρίζοντας τα δικαιώματα της νεολαίας, της περιφέρειας του νεοϊδρυόμενου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,
Έχοντας υπόψη:
Τη δραματική έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, παρά την ύπαρξη αθλητικών συλλόγων με αξιοθαύμαστη δυναμική.
Την ανάγκη βελτίωσης και ενίσχυσης των υπαρχουσών ελάχιστων στον αριθμό αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, με πολλά προβλήματα λειτουργίας, με την.....
 απαιτούμενη εξέλιξη σχεδίων βελτίωσης και ενίσχυσης των υποδομών αυτών.
Την ανάγκη ένταξης και δημιουργίας νέων γηπέδων και πολλών ακόμα χώρων άθλησης, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες σε περιοχές με μεγαλύτερο πληθυσμό και ύπαρξης αντίστοιχων αθλητικών σωματείων.
Την άμεση και επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ειδικού προγράμματος της νέας Δημοτικής Αρχής, ώστε μέσα από αυτό, για τα επόμενα χρόνια, θα στοχεύει στην εξασφάλιση άμεσης και ανοιχτής πρόσβασης όλων των δημοτών και ιδιαίτερα της νεολαίας και των μικρών παιδιών στο αγαθό του αθλητισμού σε κάθε γωνιά του Δήμου.
Την ανάγκη στήριξης των δικαιωμάτων της νεολαίας και των παιδιών μας και κάθε προσπάθειας που έχει σχέση με την ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Πήραμε την πρωτοβουλία και πραγματοποιήσαμε δύο συνεχόμενες αυθόρμητες ενημερωτικές συναντήσεις, (26-6-2010) & (8-7-2010), ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις, εκφράσαμε τις ανησυχίες και τις αγωνίες μας για τη νεολαία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στη περιοχή μας, συζητήσαμε για διάφορα προβλήματα και ζητήματα που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία και επιβίωση των σωματείων της περιοχής μας.
Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν πολλά και ενδιαφέροντα.

Δεν συμφωνήσαμε απλά, αλλά ενώσαμε τη φωνή μας και μαζί με άλλους πολίτες & παράγοντες άλλων αθλητικών φορέων - συλλόγων, που δεν έτυχε να παραβρεθούν μαζί μας, τη φωνή αυτή θα την κάνουμε πιο δυνατή, γιατί η υιοθέτηση και η υποστήριξη των προτάσεων αυτών, θα αποφέρει σίγουρα άμεσα οφέλη για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου μας.
Συμφωνήσαμε στη σύνταξη και αποστολή της παρούσας επιστολής, υπεύθυνο σύνταξης ορίσαμε τον Ντούρμα Ιωάννη, με κύριους αποδέκτες τους υποψήφιους Δημάρχους του νεοϊδρυόμενου Δήμου μας Κύμης – Αλιβερίου, τονίζοντας και επισημαίνοντας τα παρακάτω:
Ο νεοϊδρυόμενος Δήμος που θα προκύψει μετά τις προγραμματισμένες Δημοτικές εκλογές καλείται να αναλάβει την υποχρέωση ώστε με συνολική και οργανωμένη παρέμβαση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να στηρίξει το σύνολο των δράσεων όλων των αθλητικών και ναυταθλητικών σωματείων της περιφέρειας.
Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των υποδομών με τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό, όχι μόνο για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων, αλλά και της ελεύθερης και οργανωμένης άθλησης των δημοτών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των νέων, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές με περισσότερο πληθυσμό, αλλά και ύπαρξης αντίστοιχων αθλητικών σωματείων.
Να ολοκληρωθούν όλες οι ημιτελείς αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό κατασκευή ή έχουν σχεδιαστεί, με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό. (π.χ. Τσαρπάλειο Δημοτικό Στάδιο Αλιβερίου, Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ και λοιπών αθλημάτων Αλιβερίου, Αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή «Καπνίση» στον Κάραβο Αλιβερίου, Δημοτικό Στάδιο Δήμου Δυστίων, Γήπεδο Τραχηλίου κλπ).
Να σχεδιαστούν – κατασκευαστούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου απαιτούνται, ώστε να καλύπτουν όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούνται αθλητικά σωματεία. (π.χ. Δημοτικό γήπεδο περιοχής Κονιστρών ή Μονοδρίου, Κολυμβητήριο Αλιβερίου κλπ).
Η παροχή κάθε διευκόλυνσης με μέσα, για τις μετακινήσεις των αθλητών στους αγώνες και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και η παροχή ιατρικής υποστήριξης, η διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων για εκπαίδευση εθελοντών για παροχή πρώτων βοηθειών, αποτελεί τεράστια εξυπηρέτηση για τους ίδιους τους αθλητές και τα αθλητικά σωματεία.
Η υποστήριξη σε θέματα στέγασης Γραφείων και χερσαίων εγκαταστάσεων, για τη λειτουργία των αθλητικών & ναυταθλητικών σωματείων, αντίστοιχα, καθώς και η οικονομική ενίσχυση σε λειτουργικά έξοδα, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.
Η παροχή οιασδήποτε στήριξης στα δικαιώματα της νεολαίας και η συμμετοχή του Δήμου στα αθλητικά - πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο κρίνεται αναγκαία και αυτονόητη.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι εκπροσωπούμε και μεταφέρουμε αποκλειστικά και μόνο, απόψεις, αγωνίες και προβληματισμούς, δικούς μας και παραγόντων που σήμερα μετέχουν ενεργά, ή μετείχαν παλαιότερα σε Δ.Σ. αθλητικών & ναυταθλητικών σωματείων της περιοχής μας.
Τονίζουμε και επισημαίνουμε ότι δεν εκπροσωπούμε καμία πολιτική, ιδεολογική και κομματική αντίληψη ή κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα.
Επιδιώκουμε με φιλική πάντα διάθεση να οργανωθούμε με τέτοιο τρόπο και ως υπεύθυνοι ΄΄σύμβουλοι΄΄ στοχεύουμε συνειδητά να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την ευόδωση του παραπάνω σκοπού στο νέο μας Δήμο.
Ζητάμε ταυτόχρονα, δημόσιο ανοιχτό διάλογο, συζήτηση και τοποθέτηση για τα παραπάνω ζητήματα, από κάθε υποψήφιο Δήμαρχο που ενδιαφέρεται πραγματικά να επενδύσει στη νεολαία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της περιοχής μας.
Κατάσταση Πολιτών που συμμετέχουν και υιοθετούν την πρωτοβουλία αυτή
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ κλπ Τηλ. επικοινωνίας


1 Αμπελιώτης Γεώργιος Πρόεδρος Α.Ο. Κονιστρών 6937880166
2 Αργύρης Δημήτρης Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου
3 Βογιατζής Ζαχαρίας Προπονητής Καλαθοσφαίρισης
4 Γιαννούλης Χρήστος Ιδιώτης
5 Δημολιάνης Δημήτριος Πρόεδρος Α.Ο. Κοσκίνων
6 Ζαφείρης Ιωάννης Αντιπρόεδρος Α.Ο. Κονιστρών
7 Θαλασσινός Γεώργιος Πρώην παράγοντας Φ.Σ. Ταμυναϊκού
8 Θωμάς Παν/της Πρόεδρος Α.Ο. Κύμης
9 Κατσούλης Στέλιος Προπονητής ποδοσφαίρου, πρώην Πρόεδρος Α.Ο. Ζαράκων 6973208554
10 Λαθουράς Χρήστος Πρώην μέλος Δ.Σ. Α.Ο. Δύστου
11 Λιακόπουλος Κυριάκος Παράγοντας σκακιστικής Ένωσης Ευβοίας
12 Μακρυδάκης Νίκος Αντιπρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου
13 Μαστροκώστας Παν/της Πρόεδρος Α.Ο. Δύστου
14 Μοιρώτσος Νίκος Γεν. Αρχηγός Α.Ο. Δύστου
15 Ντόβολης Βασίλειος Ιατρός 6944191530
16 Ντούρμας Ιωάννης Γεν. Γραμματέας Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου 6978944994
17 Παναγιώτου Ιωάννης Εκπαιδευτής Ταε-Κβο-Ντο
18 Ποδαράς Τάσος Πρώην Πρόεδρος Α.Ο. Αγ. Ιωάννη
19 Ρήγας Ευάγγελος Προπονητής καλαθοσφαίρισης
20 Σίμωσης Κων/νος Καθ/τής Φυσ. Αγωγής Αθλητ. Γυμνασίου Αλιβερίου - Προπ/τής ποδοσφαίρου.
21 Σίμωσης Σωτήρης Πρώην μέλος Δ.Σ. Φ.Σ. Ταμυναϊκού
22 Σμπιλίρης Άγγελος Πρόεδρος Α.Ο. Τραχηλίου
23 Στρουμπούλης Γεώργιος Πρώην μέλος Δ.Σ. Φ.Σ. Ταμυναϊκού
24 Τσεκούρας Τάσος Πρώην Πρόεδρος Α.Ο. Κοσκίνων – Μέλος Ε.Π.Σ.Ευβοίας