Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από ευσεβείς χριστιανούς Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, χειροτόνησε Πρεσβύτερο της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας, τον επί 4,5 έτη Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Ηλιοδρομίτη.
Στην «καρδιακή» και συγκινητικότατη προσφώνησή του ο π. Συμεών ευχαρίστησε το Θεό, γιατί τον .....
αξίωσε να φθάσει σε αυτήν την ευλογημένη ώρα της χειροτονίας, όπως και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη του, σε αυτά τα χρόνια της διακονίας του πλησίον του.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του και με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 14, 22-34) κάλεσε τον π. Συμεών να είναι με εμπιστοσύνη σταθερά προσηλωμένος στο πρόσωπο του Χριστού, από το οποίο θα αντλεί δύναμη για να αντιπαλέψει με τους «εναντίους ανέμους» του κόσμου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε τον π. Συμεών σε Αρχιμανδρίτη, ενώ το «ΑΞΙΟΣ» των χριστιανών δόνησε κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό και το προαύλιό του.
Αμέσως μετά ετελέσθη και το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη), με αφορμή την συμπλήρωση έξι μηνών από την κοίμησή του (26.1.2010).
Ο νέος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών κατάγεται από τα Βασιλικά της Βορείου Ευβοίας, είναι αδελφός της ιστορικής και ονομαστής Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόκειται να διακονήσει ως Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, εις διαδοχήν του παραιτηθέντος διά λόγους υγείας και ευόρκως υπηρετήσαντος έως τώρα Διευθυντού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Μάνου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ