Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ-ΔΙΡΦΥΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΘΑΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής πρωινής εφημερίδας της Εύβοιας, Ευβοϊκό Τύπο, τον Γιώργο Ψαθά πρότειναν για υποψήφιο Δήμαρχο Μεσσαπίων με κοινή ανακοίνωσή τους οι Ιωάννης Τζαφέρου και Νικόλαος Χασάνδρας, θέτοντας παράλληλα και τη δική τους υποψηφιότητα, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερα στοιχεία για τον συνδυασμό που πρόκειται να δημιουργήσουν.
Κάνοντας αναφορά στο ρητό του Μακρυγιάννη "είμαστε εις το "ημείς" και όχι εις το "εγώ". Και εις το εξής να μάθωμεν γνώσιν, αν θέλωμεν να φκιάσωμεν χωρίον".
Υπογραμμίζουν στην τοποθέτηση ότι το "εγώ" ποτέ δεν έδωσε κάτι .....
θετικό σ' ένα τόπο κι ένα λαό. Αντίθετα μάλιστα, μόνο προβλήματα και οπισθοδρόμηση έφερε. Η ιστορία διδάσκει, αλλά δυστυχώς οι άμετρες φιλοδοξίες συχνά παρασύρουν σε επιπολαιότητες και ατοπήματα. Παράλληλα αναφέρουν τα εξής: "Με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας και με βασική αρχή την ανιδιοτελή προσφορά για ένα καινούριο σε πρόσωπα και ιδέες ακομμάτιστο συνδυασμό, συναποφασίσαμε να δοκιμαστούμε στις επερχόμενες εκλογές του νέου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων επιλέγοντας ως ηγέτη μεταξύ ίσων τον Γιώργο Ψαθά. Η επιλογή αυτή είναι αποτέλεσμα καλόπιστης και δημιουργικής συζήτησης με ομοφωνία μεταξύ των μελών της διευρυμένης ομάδας.
Το "θέλω" και το "πρέπει" στην περίπτωσή μας είναι υποταγμένα κάτω από τη λογική του κοινού σκοπού, με προτεραιότητα το καλό αυτού του τόπου που επί χρόνια εμπράκτως έχουμε υπηρετήσει αρνούμενοι λογικές επαγγελματισμού και συντεχνιακές συμπεριφορές, καταδικάζοντας την αλαζονεία και την αναξιοκρατία, που κατά το παρελθόν έχουν οδηγήσει σε σφάλματα και αποτυχίες.
Μέσα σε τούτη την κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο και απέναντι στα επερχόμενα προβλήματα, εμείς προτάσσουμε τη συνέπεια με όραμα και ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου, την αξιοποίηση της ταυτότητας και την ταυτόχρονη ανάδειξη ιδιαιτεροτήτων όλων των τοπικών διαμερισμάτων, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων των πολιτών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά και σε βάθος τ συσσωρευμένα προβλήματα, τους δικαιολογημένους προβληματισμούς των συνανθρώπων μας, την έμπρακτη και λογική αποστασιοποίηση της νεολαίας και αφουγκραζόμαστε την ανησυχία και δυσπιστία που εκφράζει εύλογα ο κόσμος για την μέχρι σήμερα τακτική των ανθρώπων που διαχειρίστηκαν τα κοινά.
Απέναντι σε όλα αυτά, αντιπαραθέτουμε τη συνέπεια και τον πραγματικό λόγο για μια κοινωνία ίσης μεταχείρισης και παράλληλα δεσμευόμαστε ότι θα επιδιώξουμε τη συμμετοχική διαδικασία και τη διαφάνεια σε κάθε τομέα.