Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

“ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ ” - “ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ”.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαλκίδα, Τρίτη 27-7-2010.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ
 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ.

Η Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση για το Δήμο της Χαλκίδας που στελεχώνεται:
από πρώην και εν ενεργεία Δημάρχους των Δήμων Αυλίδας, Ανθηδώνας, Νέας Αρτάκης, Ληλαντίων και Χαλκίδας, από αυτοδιοικητικά στελέχη, (Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι), όλων των «παλιών δήμων» που σήμερα συγκροτούν το νέο διευρυμένο καλλικράτειο δήμο της Χαλκίδας, από ......
κοινωνικά στελέχη, που δραστηριοποιούνται σε μαζικούς χώρους, σε επιστημονικούς συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον των πολιτών και το καλύτερο μέλλον του νέου μας Δήμου, εξουσιοδότησε τον επικεφαλής της Ενωτικής μας Κίνησης, Δημήτρη Αναγνωστάκη πρώην Δήμαρχο Χαλκιδέων για τα ακόλουθα:
1ο. Εν αναμονή της στήριξης του πολιτικού του φορέα, να αναζητήσει και να ενισχύσει τη κίνησή μας και με άλλα στελέχη που αποδέχονται το περιεχόμενο της ιδρυτικής μας Διακήρυξης.
2ο. Να διερευνήσει πιθανές συνεργασίες, σε επίπεδο προγραμματικής σύγκλισης με άλλους πολιτικούς χώρους και αυτοδιοικητικά σχήματα.
3ο. Να ορίσει υπεύθυνους ανά τομέα προγράμματος καθώς και το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την ολοκλήρωση των οργανωτικών και πολιτικών ενεργειών της Κίνησης μας.
Η Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση διαμορφώνει και καταθέτει τις προτάσεις της για το νέο διευρυμένο δήμο της Χαλκίδας.
Οικοδομεί τις απαραίτητες και ικανές συνθήκες, για επίτευξη προγραμματικών συμφωνιών, ενόψει των δημοτικών εκλογών και του ισχύοντος μέτρου του 50% + 1.
Το προσκλητήριο αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες, τα αυτοδιοικητικά σχήματα, τις οικολογικές οργανώσεις, τους πολιτικούς χώρους, τις επιστημονικές ενώσεις, τα συνδικάτα όλους όσοι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα συνεννόησης και επικοινωνίας χωρίς όρους κι αποκλεισμούς.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση όλων των στελεχών που στηρίζουν την προσπάθειά και στην κατεύθυνση θετικής αξιοποίησης του χρόνου μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι καιροί απαιτούν υπευθυνότητα και γνώση, απαιτούν σύνθεση και ενότητα στη δράση.
Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης οφείλουν και πρέπει να αποδείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Από το Γραφείο Τύπου
της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης.