Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1-12-2010

Ερώτηση Σίμου Κεδίκογλου
για τους διορισμούς δασκάλων
σε οργανικές θέσεις πτυχιούχων φυσικής αγωγής

Στα κενά και τις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναφέρεται σε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στα κενά που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις πτυχιούχων φυσικής αγωγής στην Εύβοια, τα οποία καλύπτονται με διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων με ......
τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.
Ενδεικτικά αναφέρει την περίπτωση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και της Δροσιάς, όπου τρεις δάσκαλοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις γυμναστών για τα «πιλοτικά ολοήμερα σχολεία διευρυμένου ωραρίου». Γεγονός που ερμηνεύεται ως εξής: «ή το μάθημα της φυσικής αγωγής δεν γίνεται καθόλου ή το κάνουν δάσκαλοι, όπως αποδεικνύεται».
Ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «ο σχολικός αθλητισμός, βασικός πυλώνας του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται υπό κατάρρευση. Περιφρονείτε την ύπαρξη χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους, από αυτούς των άλλων κλάδων και να απαξιώνεται την λειτουργία και τον θεσμό των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης ενώ παράλληλα υποβαθμίζετε τον θεσμό του «πιλοτικού ολοήμερου σχολείου διευρυμένου ωραρίου»


Το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου έχει ως ακολούθως:
«Σε ολόκληρη την επικράτεια παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό των πτυχιούχων φυσικής αγωγής. Παρά τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες για τις ελλείψεις στα ολοήμερα σχολεία στην Εύβοια, ακόμα και σήμερα τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το πρόβλημα παραμένει στάσιμο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Ο σχολικός αθλητισμός, βασικός πυλώνας του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται υπό κατάρρευση καθώς τα ΤΑΔ δεν λειτουργούν.
Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, στο ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων γυμναστών, διόρισαν και τοποθέτησαν (την 16η-11-2010) με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας αναπληρωτές δασκάλους σε οργανικές θέσεις που προβλέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.
Τρεις δάσκαλοι σε θέσεις γυμναστών για τα «πιλοτικά ολοήμερα σχολεία διευρυμένου ωραρίου» του 9ου Χαλκίδας και της Δροσιάς!! Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, ή το μάθημα της φυσικής αγωγής δεν γίνεται καθόλου ή το κάνουν δάσκαλοι όπως αποδεικνύεται.
Περιφρονείτε την ύπαρξη χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους, από αυτούς των άλλων κλάδων και να απαξιώνεται την λειτουργία και τον θεσμό των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης ενώ παράλληλα υποβαθμίζετε τον θεσμό του «πιλοτικού ολοήμερου σχολείου διευρυμένου ωραρίου» το οποίο οι ίδιοι δημιουργήσατε. Από τη μια προσβλέπουμε σε ψηφιακές καινοτομίες με προσανατολισμό στο μέλλον και από την άλλη οπισθοδρομούμε με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα προς το παρελθόν, υιοθετώντας εκπαιδευτικές πρακτικές βγαλμένες από το χρονοντούλαπο εις βάρος ενός πολύ ζωτικού τομέα της εκπαίδευσης.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κα. Υπουργός:
1. Τι σκοπεύετε να πράξετε άμεσα για την λειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης;
2. Η συγκεκριμένη τακτική του Υπουργείου μέχρι σήμερα είναι οιωνός για το οριστικό κλείσιμο των ΤΑΔ;
3. Τι θα κάνετε με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία στην ειδικότητα της Φυσικής Αγωγής;»