Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δημήτρης Λ. Παπαναστασίου


Δήμος Κύμης - Αλιβερίου
Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης"
με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαναστασίου
για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Η μάχη των Δημοτικών εκλογών ολοκληρώθηκε.
Από την Κυριακή 14-11-2010 εκλέχτηκε η νέα Δημοτική αρχή που θα υπηρετήσει τον τόπο μας μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2014.
Φυσικά το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, όμως είναι απόλυτα σεβαστό. Ευχόμαστε στην νέα Δημοτική Αρχή καλή επιτυχία προς όφελος των Δημοτών και του τόπου μας.
Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, κάναμε τον αγώνα μας, παρουσιάζοντας τις......
 θέσεις μας χωρίς ακρότητες λαϊκισμούς και προκλήσεις , αλλά με σοβαρότητα και επιχειρήματα. Συντάξαμε σοβαρό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και προσπαθήσαμε να το εξειδικεύσουμε στους πολίτες. Προβάλλαμε τις εμπειρίες μας, τις γνώσεις και τα επιτεύγματα μας. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα για να υφαρπάξουμε την ψήφο των Δημοτών. Πολύ δε περισσότερο δεν υποσχεθήκαμε, δεν πιέσαμε και δεν εκβιάσαμε κανένα. Λειτουργώντας απόλυτα Δημοκρατικά προσπαθήσαμε να πείσουμε τους Δημότες να μας ψηφίσουν μόνο για το πρόγραμμα και τις θέσεις μας.
Παράλληλα δεχτήκαμε πάρα πολλές φορές πόλεμο με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, αλλά και κτυπήματα κάτω από τη μέση.
Θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες, κομματικοί μηχανισμοί, πολιτευτές, οικονομικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στην περιοχή, αλλά και φορείς της περιοχής που άλλο ρόλο πρέπει να έχουν στην κοινωνία, στάθηκαν απέναντί μας, με αποκλειστικό στόχο να μας πλήξουν και να μας απαξιώσουν στους πολίτες.
Είναι αυτοί, που στο βωμό των προσωπικών τους φιλοδοξιών και των άνομων συμφωνιών με συγκεκριμένα συμφέροντα που είχαν δρομολογηθεί πολύ προγενέστερα, επανέλαβαν συμπεριφορές και στάσεις του παρελθόντος, όταν παρέδιδαν Δήμους της περιοχής σε συντηρητικές δυνάμεις και οδηγούσαν προοδευτικούς υποψήφιους στον αφανισμό.
Είναι αυτοί οι ίδιοι, που επανειλημμένα έχουν παίξει το ρόλο του “Δούρειου Ίππου” της προοδευτικής παράταξης, χρησιμοποιώντας γνωστά συμφέροντα, λόμπυ, εκβιασμούς και απειλές, έχουν συμπεριφορά αλαζονική και συνεργάζονται ακόμα και με αντιπάλους για την επίτευξη προσωπικών στόχων.
Είναι ορισμένοι από αυτούς που αδημονούσαν να κουβεντιάσουμε για να μας υποστηρίξουν την 2η Κυριακή, έβγαλαν ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου, αλλά στην πράξη έδιναν κατεύθυνση για ψήφο στον αντίπαλο ή αποχή.
Είναι όλοι αυτοί που δημιούργησαν τεράστιο χάσμα στους προοδευτικούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής, χωρίς να νοιάζονται για τις επιπτώσεις και αγνοώντας τη βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράστηκε στις Δημοτικές Εκλογές.
Είναι αυτοί που είχαν υποχρέωση να στηρίξουν τα συμφέροντα των προοδευτικών πολιτών και της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και αντί αυτών “εποίησαν την νήσσαν” , αν δεν συνέβαλαν έμπρακτα στον πόλεμο εναντίον μας. Παρέμειναν αμέτοχοι στην προεκλογική περίοδο και μετά τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών, δεν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία να κάνουν αυτοκριτική και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, συνεχίζοντας να παραμένουν στις καρέκλες τους. Κινδυνεύουν τώρα να την πάθουν σαν το βοσκό με το λύκο.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν χρησιμοποιώντας το σύνθημα “δώστε το Δήμαρχο και πάρτε το Δήμο”, παρέδιδε για πολλές τετραετίες Δήμους της περιοχής μας στις συντηρητικές δυνάμεις, πιστεύοντας ο “άφρων” ότι ένας Δήμος είναι το ίδιο με ένα συνδικαλιστικό σωματείο. Πιστεύει ότι έτσι θα κληθεί ως “μεσσίας” να σώσει την περιοχή, νομίζοντας – εσφαλμένα – ότι οι πολίτες ξεχνούν την εποχή που αποκαλούσε “κλέφτη” τον μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι τα γνωστά οικονομικά συμφέροντα της περιοχής που θέλουν να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.
Είναι επίσης και κάποιοι “αφελείς” που πήραν τοις μετρητοίς προσχεδιασμένες και προσυμφωνημένες πρακτικές και όχι μόνο δεν είχαν τη δύναμη να υψώσουν το ανάστημά τους όταν έπρεπε, αλλά αντίθετα συνήργησαν συνειδητά στην επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Αγνοώντας βέβαια ότι όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα ή τραγωδία.
Είναι αυτοί που συνειδητά χρησιμοποίησαν το “χρίσμα” ως πρόσχημα, όταν οι ίδιοι στο παρελθόν και επανειλημμένα το έχουν αγνοήσει.
Είναι τέλος οι ίδιοι που επικαλούνται τη κομματική νομιμότητα, την οποία αγνοούσαν όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έδινε μάχη για την εφαρμογή του Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και τη μεγάλη Διοικητική μεταρρύθμιση.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε βέβαια ότι είναι και αυτοί που αντί να μεσολαβήσουν μεταξύ των ψυχών μας και του θείου, τελικά έγιναν μεσολαβητές των ψηφοφόρων με συγκεκριμένο υποψήφιο, ευτελίζοντας έτσι το λειτούργημά τους.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, τα διλλήματα που έθεσαν στους Δημότες, κατορθώσαμε να πάμε στο δεύτερο γύρο και να συγκεντρώσουμε ένα ποσοστό 47% που για τις συνθήκες στις οποίες διαμορφώθηκε είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.
Η πρώτη μάχη για τον Καλλικράτη στο Δήμο μας χάθηκε, αφού επικράτησαν οι δυνάμεις που τον πολέμησαν από την πρώτη στιγμή που εξαγγέλθηκε.
Ο Αγώνας όμως για την υλοποίησή του για μας συνεχίζεται.
Με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο θεσμό αλλά και τους Δημότες, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια μας, για ένα Δήμο στην υπηρεσία των πολιτών και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
Θα δώσουμε τη μάχη για να αποκτήσει η λαϊκή συμμετοχή ουσιαστικό νόημα.
Θα συνεισφέρουμε από τη θέση μας στη διαμόρφωση ενός πλαισίου υπεράσπισης της διαφάνειας και της διαμόρφωσης μιας άλλης πρότασης, που επιχειρεί ένα άλλο ύφος και κυρίως ένα νέο ήθος πολιτικής.
Θα είμαστε συμμέτοχοι σε κάθε τι που στοχεύει στην αξιοποίηση των νέων θεσμικών δυνατοτήτων που παρέχει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προς όφελος της κοινωνίας.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους δημότες του Δήμου ότι, ως συνειδητοί δημοκράτες, αποδεχόμαστε το ρόλο που μας ανέθεσαν και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι ακόμα ότι θα στηρίξουμε κάθε θετική πρόταση της πλειοψηφίας, αλλά και θα αρνηθούμε να συμπράξουμε σε πράξεις και αποφάσεις που θα είναι αντίθετες προς το συμφέρον των πολιτών και του τόπου μας.
Θα απαιτήσουμε απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, ιδιαίτερα στα οικονομικά, ισονομία και ίση αντιμετώπιση όλων των δημοτών, θα αποκαλύπτουμε πάντα κάθε παρεκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.
Θέλουμε να συγχαρούμε όσους από τους «αντίπαλους» συνδυασμούς κράτησαν σε υψηλό επίπεδο την προεκλογική τους τακτική και δεν κατέφυγαν σε αντιδεοντολογικές πρακτικές και μεθοδεύσεις.
Αισθανόμαστε τέλος, την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες, που πήραν μέρος σ’ αυτή την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και ιδιαίτερα το 47% που, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, στήριξε το συνδυασμό μας και να διαβεβαιώσουμε το σύνολο των Δημοτών, πως θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα τους, τα δικαιώματα και τις Δημοκρατικές κατακτήσεις.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για ένα Δήμο στην υπηρεσία των Δημοτών και της Τοπικής Ανάπτυξης. Σε αυτή τη προσπάθεια καλούμε σε συστράτευση όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της περιοχής.