Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρασκευή, 18 Mαρτίου 2011
Δελτίο Τύπου
Την αναστολή εργασιών στο Κ.Υ Ιστιαίας
καταγγέλλει ο Σίμος Κεδίκογλου

Ερώτηση με την οποία καταγγέλλει την αναστολή των εργασιών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου μετά και την προσπάθεια της διοικητού του Νοσοκομείου, σε πρόσφατη εκδήλωση στη Χαλκίδα, να διαστρεβλώσει την αλήθεια, γεγονός που είχε .....
προκαλέσει την αντίδραση του βουλευτή, χαρακτηρίζοντας άκομψη την τοποθέτησή της.
Ο βουλευτής στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας υπογραμμίζει, ότι η στάση πληρωμών από πλευράς Υπουργείου έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται ακόμα μία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών για την επέκταση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, ενός έργου υψίστης, όπως το χαρακτηρίζει, σημασίας για τους πολίτες της βόρειας Εύβοιας και παράλληλα ζητά να ενημερωθεί για το ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην παύση των πληρωμών προς την εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει το έργο.
Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:
«Ακόμη μία καθυστέρηση παρουσιάζεται στις εργασίες του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και αυτή τη φορά οφείλεται σε στάση πληρωμών προς την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Αναφερόμαστε σε ένα έργο υψίστης σημασίας για τους πολίτες της βόρειας Εύβοιας καθώς οι συνθήκες στον τομέα της υγείας τόσο στην βόρεια όσο και γενικότερα στην Εύβοια είναι ομολογουμένως γνωστό ότι είναι απαράδεκτες. Σε μία προσπάθεια λοιπόν βελτίωσης της κατάστασης ερχόμαστε αντιμέτωποι με την στάση πληρωμών από πλευράς υπουργείου χωρίς βέβαια να είναι ευδιάκριτοι οι λόγοι.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Για ποιο λόγο έγινε στάση πληρωμών προς την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο;
2.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου και πως προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτή την καθυστέρηση;
3.Η παράδοση του έργου θα γίνει στην αναμενόμενη αρχική ημερομηνία;»