Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ

Οργή μετά τις δηλώσεις Καρατζαφέρη
Να προβεί άμεσα σε δημόσια δήλωση συγνώμης
καλεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Αν.Λιάσκος


Την οργή του πρώην βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Αναστάσιου Λιάσκου, ο οποίος παραμένει τελικά στη Νέα Δημοκρατία, έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη, με την οποία τον καλεί να παραλάβει ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας που είχαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες σχετικά με το ενδεχόμενο προσχώρησης του κ. Λιάσκου στον ΛΑΟΣ. «Καλώ τον κ.Καρατζαφέρη να προβεί εντός της ημέρας σε ....
δημόσια δήλωση συγνώμης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ.Λιάσκος.
Η δήλωση του κ. Καρατζαφέρη συνιστά αθλιότητα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού
«Η χθεσινή δήλωση του κ. Καρατζαφέρη, με την οποία με καλεί να παραλάβω το ηχητικό ντοκουμέντο της μεταξύ μας τηλεφωνικής συνομιλίας, συνιστά δημόσια ομολογία ποινικού αδικήματος. Συνιστά αθλιότητα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή των ατομικών μου δικαιωμάτων και θίγει την προσωπική μου ελευθερία. Είναι προφανές ότι το αδίκημα αυτό του κ. Καρατζαφέρη θα είχε, ήδη, προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, εάν ο κ. Καρατζαφέρης δεν εκαλύπτετο από τη βουλευτική ασυλία».
Το πρωί της Παρασκευής ο ΛΑΟΣ είχε ανακοινώσει την προσχώρηση του κ. Λιάσκου στο κόμμα χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά του ιδίου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εκδόθηκε τελικά ανακοίνωση, όχι από το πολιτικό γραφείο του πρώην βουλευτή, αλλά από τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφέρονταν:
«Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του. Παρά την τιμητική -εκ μέρους του- πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία».