Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ωρα... φάιναλ φορ


Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ιταλική Σιένα
στην πρώτη του "μάχη"
για το φάιναλ φορ της φετινής Ευρωλίγκα.

Οι "πράσινοι" έχουν κατακτήσει ήδη πέντε φορές το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ από την πλευρά τους οι Ιταλοί έχουν συμμετάσχει σε τρία φάιναλ φορ, αλλά ποτέ δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο, ούτε έπαιξαν ποτέ στον τελικό της διοργάνωσης.
Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα βρεθεί απέναντι στην.....
 παλιά του ομάδα με την οποία έπαιξε στο φάιναλ φορ του 2008, ο Αφρικανός φόργουορντ Ρομέιν Σάτο, ενώ στο ρόστερ της Σιένα βρίσκεται ο Έλληνας διεθνής γκαρντ Νίκος Ζήσης, ο οποίος έφτασε τις 429 ασίστ και μπήκε στην πρώτη δεκάδα της σχετικής κατηγορίας στην Ευρωλίγκα (στη φετινή σεζόν προηγείται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 5,7 ασίστ ανά αγώνα).
Ο προπονητής των "πρασίνων" Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο πολυνίκης του θεσμού, αφού έχει κατακτήσει επτά τρόπαια (τα τέσσερα με τον Παναθηναϊκό), ενώ ο Ιταλός κόουτς της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, αναζητά την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης.
Πανέτοιμος να δώσει το δικό του “show” μπροστά στο κοινό της Βαρκελώνης, δηλώνει ο Μάικ Μπατίστ. Ο πιο θεαματικός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος αποκαλύπτει ένα διαφορετικό προφίλ στο νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού "ΤΗΕ MUTEline-mag" (www.muteline.gr) που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή (6 Μαΐου).