Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αδεια UEFA και στον Πανσερραϊκό


Η ΕΠΟ υποβίβασε τον Ηρακλή,
δεκτή η έφεση του Πανιωνίου


Η επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ συνεδρίασε την Τετάρτη και έκανε δεκτή την έφεση του Πανιωνίου, εδκίδοντας άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012, ενώ αντίθετα απέρριψε εκείνη του Ηρακλή, στέλνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Football League. Αδεια UEFA πήρε και ο Πανσερραϊκός. Πλέον, αυτό που μένει να γίνει γνωστό είναι εάν τη θέση του Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ θα την πάρει ο Αστέρας Τρίπολης (δηλαδή ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, όπως έχει αιτηθεί η Λίγκα) ή ομάδα της Football League (σύμφωνα με την ΕΠΟ) που έχει λάβει αδειοδότηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ..... κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League.