Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ο Τουρισμός της Λιμνοθάλασσας


Από την Ιωάννα Λαΐνη
Ο Τουρισμός της Λιμνοθάλασσας 
του Μεσολογγίου
Μεσολόγγι, μια πόλη με μακρά και ξεχωριστή αναλλοίωτη ιστορία που παραμένει, φρέσκια συνεχώς. Εκτός βέβαια από την Ιστορία της, που είναι πλέον γνωστή, παγκοσμίως θα λέγαμε, εξίσου το ίδιο γνωστά είναι και τα αξιοθέατα, ο πολιτισμός , παραδόσεις αλλά και ο τουρισμός της. 
Τουριστικά μέρη το Μεσολόγγι δεν διαθέτει πολλά. Το μόνο όμως που ξεχωρίζει, είναι η πολυσυζητημένη Λιμνοθάλασσα, της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου. Στη Λιμνοθάλασσα μπορεί κανείς να κολυμπήσει άνετα αλλά και να ψαρέψει. Τα νερό της ......
είναι ρηχό και καθαρό, αφού κάλλιστα έχει και την ιδιότητα να μπορεί να θεραπεύει διάφορες ασθένειες. 
Οι ακτές της, το καλοκαίρι είναι ασφυκτικά γεμάτες από το πρωί μέχρι ως αργά και το βράδυ. Η απόσταση που θα πρέπει να διανύσετε για να φτάσετε στην Λιμνοθάλασσα είναι δυο λεπτά περίπου από το κέντρο της πόλης. Είναι αρκετά εύκολος δρόμος, ευθύς και πλατύς με ασφαλτόστρωση. Στα δεξιά του δρόμου, έχει φτιαχτεί ποδηλατοδρόμος, που πλήθος κόσμου καθημερινά και κυρίως τις απογευματινές ώρες βολτάρουν με ποδήλατο, αφού και οι περίπατοι δεν λείπουν από μικρούς και μεγάλους.
Η απογευματινή θέα της Λιμνοθάλασσας; Το ηλιοβασίλεμα της φυσικά! Ο ήχος των κυμάτων της ακούγεται σιγανά ώσπου το ηλιοβασίλεμα, αρχίζει να ακουμπά απαλά το κύματα της και σιωπά, και δεν ακούς παρά μόνο αυτό το ήσυχο καλοκαιρινό αεράκι της θάλασσας.
Ο τουρισμός όμως δεν σταματά εδώ. Περισσότερα από 50 σκάφη αράζουν μηνιαίως, στη Μαρίνα του Λιμανιού, που προέρχονται από χώρες όπως είναι, η Γαλλία, Αυστραλία, Φιλανδία, Σουηδία κτλ. 
Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν να έχουν οι ξένοι τουρίστες , για την Λιμνοθάλασσα, αφού εκτόςαπό τα διάσπαρτα μέρη που μπορούν να επιλέξουν για να δροσιστούν, επιλέγουν και το κατάλληλο μέρος, ώστε να μπορέσουν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα, που σίγουρα, θα τους προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού ανήκει στην κατηγορία εκείνη των πολυσυζητημένων ηλιοβασιλεμάτων.