Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX»
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «REX», από την έναρξή του μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει στους φίλους του κινηματογράφου επιλεγμένες ταινίες ¨Πρώτης Προβολής¨ για την πόλη της Χαλκίδας.
Σε συνέχεια αυτής της επιτυχημένης πορείας, ακολουθεί η παρουσίαση άλλων δυο ταινιών πρώτης προβολής, που είναι οι εξής:

Από Δευτέρα 27 έως....
Τετάρτη 29 Αυγούστου 
Ο ΣΕΦ ΚΑΙ Ο ΣΕΦ ΤΟΥ (Comme Un Chef)   Είδος ταινίας: Κωμωδία

Έναρξη προβολών: 20:50 & 23:00   (2 προβολές)

Ηθοποιοί: Ζαν Ρενό, Μίκαελ Γιουν, Ραφαέλ Αγκογιέ, Ζουλιέ Μπουασεγιέ, Σαντιάγκο Σεγκούρα
Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Κοέν
Μουσική: Νικόλα Πιοβάνι
Παραγωγή: Σιντονί Ντουμά
Σενάριο: Ντανιέλ Κοέν
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου…   Ο Τζάκι είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας. Είναι αυτοδίδακτος, πολύ ταλαντούχος αλλά και εξαιρετικά πεισματάρης. Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, «Cargo Lagarde». Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού... Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθά που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο. Και τότε, σε μια περίεργη στροφή της τύχης, θα γνωρίσει τον Τζάκι.
Από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 
Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
(The Dark Knight Rises)   
Είδος ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας
Έναρξη προβολών: 20:45 & 22:50   (2 προβολές)


Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Γκάρι Όλντμαν, Αν Χάθαγουεϊ, Τομ Χάρντι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζόσεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μόργκαν Φρίμαν, Λίαμ Νίσον, Σίλιαν Μέρφι, Μάθιου Μόντιν
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Μουσική: Χανς Ζίμερ
Παραγωγή: Έμα Τόμας, Κρίστοφερ Νόλαν, Τσαρλς Ρόβεν
Σενάριο: Τζόναθαν Νόλαν, Κρίστοφερ Νόλαν

Λίγα λόγια για την ταινία… Η τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον Σκοτεινό Ιππότη φτάνει στο τέλος της. Τέσσερα χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό και εισπρακτικό θρίαμβο του «Σκοτεινού Ιππότη», ο Νόλαν υπόσχεται να προσθέσει μια ακόμη σπουδαία σελίδα στην ιστορία ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικς.
Όπως και στις προηγούμενες ταινίες, ο Κρίστιαν Μπέιλ θα είναι και πάλι ο Μπρους Γουέιν (Batman), ενώ στην ταινία επιστρέφουν ο Μάικλ Κέιν, στο ρόλο του Άλφρεντ, ο Γκάρι Όλντμαν, ως ο Τζιμ Γκόρντον και ο Μόργκαν Φρίμαν, ως ο Λούσιους Φοξ. Θα δούμε ακόμα, τους Τομ Χάρντι (Μπέιν), Άν Χάθαγουεϊ (Σελίνα Κάιλ/Catwoman), Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ (Τζον Μπλέικ) και Μαριόν Κοτιγιάρ (Μιράντα Τέιτ).